Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

Suriyeli istilası

  Komşularımızla SIFIR sorun dış politikasından SIRF sorun politikasına geçince olan oldu. Sonuçta sadece ülkemize ÜÇ MİLYON BEŞYÜZBİN kadar Suriyeli mülteci sığınmak zorunda kaldı. İşin insani boyutu düşünülünce, elbette zorda kalan komşuya kapıları açacaksın, ekmeğini paylaşacaksın! Sağlık, eğitim, barınma ve iaşe sorunlarına sahip çıkacaksın. 
 Ancak…  Onları gece yarısı yasa oyunlarıyla apar topar vatandaş yapıp, oy deposu haline getirmeye çalışırsan, işte bu olmaz!  Vatandaşlık bireysel bir statüdür, durumdur.   Aslında bir HAKTIR vatandaşlık! Ama her kişi ayrı değerlendirilir ve yasal koşulları uygun ise alır T.C. nüfusunu!   Aynı, örneğin Almanya’da 8 yıl yaşamış yabancıların yasal koşulları uyanların alman vatandaşlık hakkı olduğu gibi. 
Toplu vatandaşlık    Ancak oy avcısı kılığıyla toplu vatandaşlık işlemi önce mevcut hukuka aykırıdır.    Vatandaşlık hakkının insanların zaruret halini istismar edip seçim manipülasyonu olarak kullanılma girişimi dünyada ilk bizde deneniyor.   Burası Türkiye!   Yooo… Dedirtmeyeceğiz bu kez!   Sonra da dış politika açısından komşumuz Suriye ile uzun vadede kan davasına dönüşecek haksız olduğumuz bir sorun yumağı oluşacaktır. Yeterince batmadık mı ülke olarak zaten Ortadoğu lağımına! 
Terörü vatandaş yapmak   Ayrıca bu, Ortadoğu terörünü ülkemize vatandaş yapmak demektir.  Tıpkı bayram günlerinde 2 Suriyeli teröristin Gaziantep de bomba yaparken kendilerini havaya uçurdukları gibi.  Bazıları belki, ‘hay Allah (!) iki terörist müstakbel vatandaşımızı kaybettik’ demişlerdir.  Hoş geldin müstakbel Ak - Arap mafyası!    Şeriatçı eli kanlı, kafa kesen, kadınları köle olarak pazarlarda satan, bebeklere bile tecavüzü caiz sayan nur topu gibi yeni Ak -Arap vatandaşlarımız olacak!   Tabi hepsi değil, ama hatırı sayılır sayıda ithal terörist vatandaşımız olacak yani!   Maalesef binlerce teröre bulaşmış ve ülkemizde de Suriye Hükümetine karşı muhalefet adı altında örgütlenmiş terörist yapılanmalar konjonktür değiştiğinde uzun üç-beş yıl sonra yeni Arap mafyası olarak karşımıza çıkacaktır.    Yabancı düşmanlığına şiddetle karşıyız…   Ama diğer birçok sebebi saymadan bu yazdıklarımız bile Suriyeli mültecilere şimdi toplu vatandaşlık verilmesine karşı çıkmak için yeterlidir.    Eğer vatandaşlık yine de verilirse mültecilik İSTİLA’ya dönüşür.   İşte ülkem insanı bunu yemez!    Hadi var mısınız referanduma?    Ve sorular Üçbuçuk milyon suriyeli mülteciyi toptan vatandaş yapalım mı ? Yapmayacaksak?    Kalanları nasıl Türkiye’den çıkaracağız?   Peki hepsini sınır dışı mı edelim?    Tabii ki hayır..    Önce kuralları koyalım. Yerleştirilecekleri  coğrafi bölgeleri. Eğitimleri…   Onun için de YURT Gazetesi’nin Göçmen ve Mülteci Bakanlığı önerisine kulak verelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar