Suriyeli'nin göçü, neyin habericisi

Çin lideri Xi Jinping resmi gezi için bir haftalığına ABD'de. Ancak handiyse pek heyecan yok. Neden böyle?

ABD kendi yarattığı komünizm ve islam düşmanlıkları sonrası Çin'i karşı tarafa atıp yeni bir düşman yaratmaya çalıştı ama ne birikimli Çin ne dünya artık bunu yemiyor. Öyle ki, stratejik işbirliği içinde olduğu bilinmesine rağmen Rusya-Çin liderlerinin ikili görüşmeleri bile hâlâ çok daha heyecanlı geçiyor. Bu net olarak şunun göstergesidir: ABD'yi yöneten Siyonizm artık iyiden iyiye teklemektedir.

Çin-Rusya'nın Ortadoğu'daki en iyi dostu olan İran da artık düşmanlarını iyi izleyerek daha profesyonel politika yapmasını öğrendi. İyi polis-kötü polis oyununu başarıyla yürüttüğünü görüyoruz: İlkin İran'ın ruhanî lideri Ali Hamaney, sonrasında da İran Genel Kurmay Başkanı 25 yıl içinde İsrail'in yok edileceğini söylediler. Bu iki açıklamanın arasına İran Cumhurbaşkanı girdi ve Yahudiler’in Yılbaşısı’nı ilk kez olmak üzere kutladı. İşte böyle! Bu arada İran'ın söylemlerine ek olarak iletelim; uzun süredir sessiz olan Abbas'ın da özelikle de intifada açıklaması hiç de yabana atılır gibi değil.

Çakma bir ülke olan İsrail'in kurulması için Rothschild Ailesi’nin başını çektiği Siyonizm dünya savaşı çıkartmayı bile göze almıştı. Elbette hiçbir ülke İsrail'i silahla (bu nükleer savaş demektir ve dünyanın yok oluşudur) yenerek Siyonizm'in yok olacağını düşünmüyor. Ancak Siyonizmin artık hızlı ve vurucu bir şekilde (bu yol Çin'in başını çektiği yoldur) yok olacağını görmeye başladılar. Çin-Rusya dayanışmasının dünya ülkeleri için yarattığı olumlu birliktelik ve Ortadoğu merkezli bu açıklamalar elbette Siyonizm’in çökmeye başladığına dair güçlü işaretler. Siyonizm çöktüğü günün ertesinde çakma devletler sırasıyla doğal olarak çökerler sonra da insanlık sınırları olmayan bir dünyada yaşar. Bunun ütopya gibi görülemeyeceğinin de güçlü kanıtları gelmeye başladı:
Benim gibi kedileriniz varsa iyi bilirsiniz. Kedi doğası gereği hep temize ve rahat edeceği yere gider. İnsan göçlerinin de toplumsal nedenidir; gidilen yerin çekiciliğinden çok yaşanılan yerin çekiciliği vardır. Artık yola çıkıldı mı da insanoğlu haliyle “en iyi (sandıkları) yere” gidiyor: Bunun olabileceğini -ironik bir biçimde- Avrupa'ya yığılan kediler, yani çoğu Suriyeli olan 3'üncü dünya vatandaşları dünyaya gösterdi.

Saflaşma aslında ne kadar net: Arap Birliği'nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'na İsrail'in nükleer silahlarının denetlenmesi için verdiği önergeyi kabul edenleri ve etmeyenleri okursak anlaşılıyor. Kısaca ABD ve tüm AB ülkeleri İsrail lehine oy kullanıyor.

Oliver Stone katıksız dünyanın yaşayan en önemli sanatçısıdır. Bugünlerde yine yoğun. “ABD'nin Anlatılmayan Tarihi” belgeselinden sonra şimdi de aynı başlıkta hazırladığı dizi için iş başında. Bu bende, Türkiye'de yayınlanmış en mükemmel TV dizisi olan Umur Bugay'ın “Oğlum Adam Olacak” dizisini çağrıştırdı. O. Stone, Yahudi (Siyonizm) karşıtı söylemleriyle tanınan bir yönetmen. ABD'de Siyonizmden daha çok Yahudi (Jewish) sözcüğü öne çıktığını belirtelim. O. Stone henüz yeni yaptığı açıklamasıyla insanlığın düşmanının IŞİD değil ABD olduğunu söyledi. İlk bakışta bunu kendi ülkesini eleştiren bir aydın açıkması olarak okuyabilirsiniz. Ama değil. Bildiğiniz gibi IŞİD de diğer tüm Ortadoğu'daki örgütlerde de olduğu gibi (El Kaide, PKK, Osama Bin Ladin vs) CIA tarafından kurulan bir örgüt. CIA'i de kuran elbette Siyonizmin ağababası Rothschild Sülalesi.

O. Stone, Ortadoğu'daki kaosun sorumlusunun da ABD olduğunu söyledi. Hemen İsrail'e bakalım: Bu çakma devlet Irak Kürt Bölgesindeki petrolün en büyük müşterisi. Petrolün yüzde 77'si İsrail'e akıyor. Irak'taki yeni çakma yönetim ise (onlar kendilerini Kürt diye tanımlıyor, ki İsrailistan olduklarının farkında değiller daha) bunu elbette doğrulamıyor, elbette İsrail de! İsrail'deki yönetime kalsa Müslüman İsrail'i (işte buraya Güney Kürdistan da diyorlar) hemen tanıyacaklar. Ama popoları henüz yemiyor. Zaten Beşar Esad da ne demişti; “İsrail varlığının karşısına dikilmek istiyorsak, önce Suriye’deki ajanlarıyla uğraşmalıyız.” Esad'a göre ülkede bulunan ve terörist olarak nitelenen muhalif örgütler “siyonist düşmandan” daha az tehlikeli.

Bu arada İngiliz Financial Times, Erdoğan Türkiyesinin bu yüzde 77'lik petrolün Türkiye üzerinden İsrail'e aktarıldığı haberini yazmıştı.
Tarih yeniden yazıldığında, dünyanın Çin-Rusya dayanışmasına minnetter olduğu yazılacak: İnsanlık, sınırların olmadığı bir dünyada yaşamaya başlayacak ve bu çok uzak değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar