Suruç katliamı, AKP yobazlığı ve o gençler

Lafı hiç dolandırmaya gerek yok… İktidar sahiplerinin timsah gözyaşlarına aldanacak halimiz de…

Urfa Suruç’ta bu ülkenin en saf, en temiz, en idealist, en parlak ve yürekleri insan sevgisiyle dolu yüksek bilinçli çocuklarının katledilmesinin siyasal bakımdan sorumlusu AKP iktidarıdır.

Siyasal İslamcı AKP iktidarı, izlediği mezhepçi politikalarla hem ülkemizi hem de komşumuz Suriye’yi kan gölüne çevirdi. AKP, 30 kişinin ölümüne 100’ü aşkın gencin ve çevredeki yurttaşlarımızın da yaralanmasına yol açan saldırıyı düzenleyen şeriatçı örgütlerle fikir akrabalığı içindedir.

AKP iktidarı, bölgede izlediği mezhepçi/faşizan politikalara uygun şekilde Suriye’de IŞİD, El Nusra ve El Kaide gibi, Ortaçağ artığı, esir kadınları pazarlarda açık artırma ile satan ruh hastası şeriatçılara, insanların boğazlarını tekbir getirerek kesen katillere yıllardır para, silah ve üs sağlıyor.

Bunu gördük. Biliyoruz. Silah dolusu MİT tırlarını yakalayan jandarmayı ve savcıları tutuklayarak bu suçu örtbas edemeyecekler.

AKP iktidarının silah gönderdiği o dinci/mezhepçi katiller dün bizim çocuklarımızı öldürdüler.

AKP içine girdiği bu yolla, başta laiklik olmak üzere Cumhuriyet kavramının işaret ve ima ettiği bütün temel değerlere ihanet içindedir. Bu cumhuriyetin ordusu, polisi, adliyesi ve ulusu bu ihanetin parçası olmamalıdır.

AKP 13 yılda Türkiye’yi, sınırları cihatçı katillerin ellerini kollarını sallaya sallaya geçtikleri, şehirlerinde bombalı katliamlar düzenlenen, sokakları güvenilmez bir ülke haline getirdi.

AKP iktidarının yandaş gazeteleri günlerce Kuzey Suriye’ye giderek, Kobani’nin imarına, inşasına katkıda bulunmaya çalışan, sağlık yardımı yapan, bölgedeki dinci/mezhepçi örgütlerle mücadele eden bu gençleri hedef gösteriyordu.

Yani gerici ve yandaş basın hedef gösterdi, yobaz katiller ise katletti.

***

O çocuklar, kendilerini halkının ve bütün insanlığın geleceğine karşılıksız adayan bir soydan geliyordu.

Bir kır gezintisine gider gibi, mazlum bir halkın yardımına tereddütsüz, şarkılar söyleyerek gidiyorlardı.

Hiç kuşkunuz olmasın bu ülkenin hâlâ böyle çocukları olduğu için bizim de bir geleceğimiz var.

Unutmayın, o çocuklar olduğu için hâlâ “insan” kalmaya devam ediyoruz.

Çünkü onlar bu hoyrat, bu yırtıcı, bu acımasız ve bu kalpsiz dünyayı hâlâ çekmemizi sağlayan ve umutlarımızı ayakta tutan bir geleneği temsil ediyorlardı. Ve ne iyi ki onlardan hala yüz binlerce var. Yüzbinlerce...

Güzel gülüşlü, ölümü umursamayan çocuklardı. Bilinçleri yüksek, yaşama duydukları sevgi kocamandı.

Onları öldürenlerden en önemli farkları neydi biliyor musunuz; hayatlarında hiç kalleşlik, riya, takiye olmadı… Dövüşürken de hep mert oldular, barışır ve severken de… Verdikleri selam bile içten ve hilesizdi.

Onlar bu ülkenin enternasyonalizme inanan devrimci gençleriydi.

Size selam olsun çocuklar. Rahat uyuyun. Bilin ki, bu hesap mahşere kalmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar