Aslan Başkent'te tekledi

Galatasaray, Ankara'ya Gençlerbirliği deplasmanına oldukça sıkıntılı çıkmıştı. Özellikle Melo ve Sneijder gibi kilit oyuncuların olmayışı, Galatasaray için büyük bir dezavantaj olarak görülüyordu. Sahaya yerli ağırlıklı bir kadroyla çıkan Galatasaray'ın 11'de yer alan 2 oyuncusu Muslera ve Telles'ti. Maç kazanılırsa yerli futbolcular için bu durum büyük bir hava, avantaj ve güven olacaktı... Yaşanacak puan kaybında ise oynamayan yabancılar prim yapmış olacaklardı. Bu arada maçtan önce Galatasaray kafilesinin takım olarak Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmiş, olmasının Sarı-Kırmızılı futbolcuları olumlu etkilemiş olabileceğini de söylemekte fayda var. Birer hafta arayla Konyaspor'a beşer gol atan iki takım mücadelesine beklenildiği gibi Galatasaray daha istekli, kontrollü, zaman zaman baskılı ve de son derece akıllı başladı... Aynı şekilde ev sahibi takımda garanti futbolu tercih etti... Hal böyle olunca ilk yarı pozisyon bakımından kısır geçti diyebiliriz.

19. dakikada Burak'ın güzel pasını gole çeviren Emre ile üstünlüğü yakalayan Galatasaray, devre sonuna kadar oyunu elinde tuttu. Daha rahat oynamaya başladı. Ne var ki, yakalanan pozisyonlar kolay harcandı. Galatasaray değişik bir sistemle, anlayışla mücadele ettiği için başarılı da oluyor. Şunu da ilave edelim maçın hakemi Mete Kalkavan nedendir bilinmez, ilk yarıda tüm takdir haklarını ev sahibi takım lehine kullandı. Kartlık pozisyonları, faulleri görmezden gelerek Gençlerbirliği takımının işini kolaylaştırdı.

Galatasaray ikinci yarıda oyundan belirgin bir şekilde düşmeye başlayınca bundan gayet iyi yararlanan ev sahibi takım son bölümlerde beraberliği yakaladı. Bu beraberlikte hiç şüphesiz ki, Semih'in büyük hatası vardı.

Hakem Mete Kalkavan'ın kimlerin değirmenine sular taşıdığını daha önceki yönetimlerinden dolayı biliyoruz. Hakem açık söylüyorum tek taraflı bir maç yönetti ve Galatasaray'ın puan kaybetmesi için her şeyi yaptı ve başarılı da oldu.

Böylece Galatasaray Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ligde kaybını Başkent'te verdi...


Önceki ve Sonraki Yazılar