Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Takım değerleri ve Slimani

Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre, yeni sezon öncesi Süper Lig’de yer alan takımların kadro değerleri sıralaması belli olmuş. En sonda krizler aşıp gelen Ankaragücü var: 11 milyon euro. Yeni gelen bir başka ekip, Erzurumspor 12 milyon euro

Sondan üçüncülükte; yaşadığı kriz ve ihanetler sonrası düşmesini öngördüğüm Antalyaspor var: 17 milyon euro. Sondan dördüncü takım iki kupalı Akhisar: 18 milyon euro. Sondan beşinci Kasımpaşa: 18,5. Geçen yıl Samet Hoca ile şaşırtıcı derece iyi sonuçlar alan, bu yıl üstüne koyup Tamer Tuna ile çalışacak olan Sivasspor 19 milyon euroluk değere sahip.

Çaykur Rize 20’lik kadro değerine sahip. Malatya 20,5, Göztepe 22, Kayseri 23… Alanya henüz Emre Akbaba’yı satmadığı için 27 milyon euro. Konya 28. Bursaspor 28,5’muş; sanırım siz de nasıl olur dediniz(?) Harun, Aziz, Ekong gibi isimler yükseltmiş.

İlk beşin beşincisi Trabzonspor 48 milyon euroluk kadro değerine sahip, sırf Abdülkadir ile Yusuf 20 ediyor, o yüzden. Başakşehir 54, Beşiktaş 70. Fenerbahçe Ayew (15), Giuliano (12), Josef (9), Alper (4), Hasan Ali (3,5) sayıldığı için 79 milyon euro değerine ulaşarak Beşiktaş’ı kâğıt üstünde geçmiş. Gerçekte Beşiktaş’ın sahip olduğu Caner-Pepe-Vida-Gökhan Gönül defans dörtlüsü bile Fener’in tümüne denk bence.

Cimbom 85 milyon euro ile en değerli çıkmış fakat en pahalı isim kiralık Onyekuru ve değeri 10 milyon euro. Gönderilmek istenen stoper Maicon 8 milyonla ikinci. Rodrigues (8), Feghouli (7,5), Belhanda (7) diye sürüp gidiyor ki Muslera’nın 6 milyon euro gözüktüğünü de belirtelim.

***

Bu yazıyı çalaklavye yazar iken Fenerbahçe’nin Slimani’yi kiraladığı bilgisi geldi. Uçağa bindi yazan bile olduğuna göre sizlere bilgi vereyim; tam adı Islam Slimani. Yani İslam Süleyman bizde. 30 yaş, 1.88 boy, 79 kg, sağ ayaklı ama en güzel golünü sol ayakla Liverpool’a attı. Yıllarca Sporting Lizbon’da oynadı sonra Leicester City aldı. Geçen yılın ikinci yarısı Newcastle’a kiralandı ama toplamda 4 maçta 130 dakika forma alabildi. 2.5 ay süren uyluk sakatlığı yaşadı.

Sakatlık yaşamazsa bizim ligin üstünde bir golcü. Zaten Cezayir milli takımının en golcü ismi. 2015-16 sezonunda Sporting’de 33 maçta 27 gol, 3 asist üretmiş biri. Umarım faydalı olur, ben çok izlemedim…

Önceki ve Sonraki Yazılar