S. Ersu Hızır

S. Ersu Hızır

Takipçisiyiz

Anıtkabir’e konulan plastik oyun parkı halkın ısrarlı tepkisi ve CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nın fiilen bir kısmını sökmesi sonrası Genelkurmay Başkanlığı’nca kaldırıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Anıtkabir başlıklı Pazar günkü yazımızda başta hibe alınması olmak üzere sorduğumuz soruların yanıtları bulunmamaktadır. Bu soruların yanıtlarını beklemekteyiz. 

Promosyon

Emekli maaşlarının yattığı bankalar ile hükümet arasında bir yılı aşkındır süren görüşmeler sırasında şimdiki İçişleri Bakanımız eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu son aşamaya gelindiğini Eylül ayında emeklilere bankalarca verilecek promosyon miktarını açıklayacağını belirtmişti. Bayram sonrası müjdeli haber bekleyen emekliler yeni Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun emeklilere promosyon yok ilk açıklaması ile sarsıldılar. Milyonlarca emeklinin tepkisi üzerine bu kez özel bankaların masadan ayrıldığını Ziraat Bankası ile görüşmelerin devam ettiği, kararın Başbakan tarafından yılbaşına doğru açıklanacağı belirtildi. SGK tarafından diğer kamu bankalarından maaşlarını alan emekliler ‘biz ne olacağız’ diye soruyorlar. 

Vergi affı, borçların yeniden yapılandırılması konusunda hızlı ve cömert adımlar atan hükümetin sınırlı maaş alan enflasyon karşısında maaşları eriyen emeklilerin maaş promosyonları konusunda daha tutarlı ve hızlı adım atmasını diliyor ve bekliyoruz. 

Psikolojik Algı

Birkaç gündür önce sosyal medyada başlayan ardından yazılı ve görsel basında insanları psikolojik baskı altına alan haberler yer almaya başladı. Emekli bir albaya atfen çıkan haberlerde; 

“İngilizlerin son haftalarda Doğu ve Güneydoğu bölgelerimize sıklıkla gittikleri bölgedeki aşiret reisleri ve ağalar ile görüşerek büyük mali yardımlar yaptıkları,  

Ekim ayında 15 Temmuz’dan daha şiddetli ve kanlı ikinci Fetö kalkışmasının olacağı,
Maddi yardımın aşiretlere bu amaçla verildiği,
Kıbrıs’taki İngiliz üssünde 10 bin İngiliz askerinin olası ikinci bir kalkışmada Türkiye’yi işgal için konuşlandırıldığı, Gözaltına alınan tutuklanan Fetö terör örgütü mensuplarının bu beklenti içerisinde itirafçı olmaktan vazgeçtikleri,
Hapishanelerde gardiyanlar ve özel güvenlikte çalışanlar üzerinden örgütün yeniden toparlanmaya geçtiği” yer almakta.

Bu haberlerden amaç nedir?

Kamuoyunu rehavete kapılmaktan kurtarmak mı?

Korku yaratarak siyasi yeni oluşumların önünü açmak mı?

Moodys gibi finans kurumlarının bir hafta içerisinde düşünce değişikliğine giderek ülkemizin notunu düşürme kararı almaları ile ekonomik sıkıntı yaratmak mı?

ABD’nin Suriye’de PYD’ye uçaklarla silah yardımında bulunması, PYD’nin kendi bölgesinde ABD bayraklarını ısrarla asıyor olmasını değerlendirdiğimizde; Türkiye’nin istikrarını her ne olursa olsun bozarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de DAEŞ, IŞİD, PKK, PYD terör örgütlerine karşı yaptığı hareketi durdurmak mı?

Hükümet bu konularda açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatmalıdır. 

Türkiye böylesi zor ve kırılgan bir süreçten geçerken başta Meclis Başkanı olmak üzere içeride birlik ve beraberliği zedeleyecek davranışlardan kaçınılması, muhalefetin kaygı ve istemlerine duyarlı olunması gerekmektedir. 

Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetimize sahip çıkalım, ulusal birliğimizi koruyalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar