TAŞ-YAPI’nın sahibi Emrullah’ın mağdurları

TAŞ-YAPI’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın mağdur ettikleri insanlar bırakın dernek kurmayı, siyasi parti kursalar vallahi iktidara oynarlar. Biliyorsunuz Emrullah bir ara gözaltına alınmıştı. O birkaç saatlik gözaltını büyük zulüm olarak niteleyip, gözleri dolu dolu ağlarken, mağdur ettiği insanlar, yıllarca aç, açık ve perişan bir hale düşmüşler, inim inim inliyorlardı.

Ne, Emrullah onların feryatlarını işitiyordu, ne de bakanlık!..

Fikirtepe başta olmak üzere kentsel dönüşüm diye insanlar evlerinden çıkartılmış, onlara “kiralarınızı ödeyeceğiz, ayda şu kadar para vereceğiz ve en kısa zamanda yeni evlerinize kavuşturacağız” sözleri verilmişti…

Günler günleri, aylar ayları, seneler seneleri kovaladı, ortaya hiçbir şey çıkmadı.

Fikirtepe bombalanmış Suriye semtleri gibi yıkık, dökük perişan bir haldeydi.

Fikirtepeliler haykırıyordu, “Bakanlık artık duy sesimizi” diye.

31 Ekim 2016 tarihinde ve devamında Ajans Fikirtepe’de, Fikirtepelilerin feryatları şöyle yer alıyordu:

“Kadıköy - Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde son imzalara rağmen evleri boşalttıran Taş Yapı neredeyse 3 yılı aşkın süredir evini boşaltan vatandaşların kiralarını ödemiyor. Fazladan verilen metraja imza atmayan vatandaşa ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıkan re'sen satışa rağmen, iş yapmada gönülsüz görünen firma hala neyi bekliyor? Her zorluğa, yokluğa ve her türlü mağduriyete rağmen vatandaş bakanlıktan ümidini kesmeden beklemeye devam ediyor. Peki nereye, hangi çarşambaya kadar?

Çektiğimiz o kadar çile yetmez mi? İnandığı, güvendiği ve acele karar verdiği için Fikirtepeli mağdur! Peki, Fikirtepeli'nin bu mağduriyetini kim ne zaman görecek?

2016’da 3 yıllık mağduriyet bugün 6 yılı aştı.

Ama Emrullah’ın vicdanında haklarını yediği insanlar hakkında en ufak bir yumuşama olmadı.

Emrullah’a güvenip; evlerini dükkanlarını boşaltan insanlar; aç, açık, perişan!

Yıllardır inim inim inliyorlar.

Onlar cefa da, Emrullah sefa da…

Peki ya vicdan?

Yok ki!...

Fikirtepeliler inşaata ha bugün ha yarın başladı başlayacak derken aradan 6 yıl geçti. Aradan geçen 6 yıllık zaman kaybına rağmen Emrullah Turanlı Fikirtepe'de imza aldığı 3 adanın hiç birisinde tek çivi bile çakmadı. Fikirtepeliler Taş Yapı'nın Patronu Emrullah Turanlı'dan inşaata başlayarak, yaklaşık iki yıldır ödemediği kira yardımlarını almayı bekliyorlar.

Ama nafile!

Fikirtepeliler İnşaat beklerken Taşyapı'nın patronu Emrullah esas bombayı patlattı!

Fikirtepelililer inşaatlarının başlayacağı günü beklerken bir de baktılar ki; Taş Yapı'nın patronu Emrullah Turanlı sanayici olmaya karar vermiş.

Bakın Emrullah gazetelere kendisi hakkında neler yazdırıyordu:

“Emrullah Turanlı İnşaatta doğdu, sanayici meydana geldi, tavadaki yağı istiyor sanayici olmaya karar verdi... Bazı sanayiciler inşaata yönelirken yılların inşaatçısı, Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı bombayı patlattı, “Türkiye’nin katılacağı için endüstri gelişmeli” diyerek atık yağları toplayıp biyoyakıt üreten bir fabrika kurdu. Şimdi hedef, toplam yatırımı 500 milyon dolara taşımak...

“Lüks rezidanslar, milyon dolarlık evler yapıp satıyorum. Çok da güzel, kârlı bir meslek. Fakat atık yağdan enerji üreten bu tesis yok mu, bana şu sıralar tüm heyecanı işte burası veriyor. Çevreye yaptığım katkı, ülkemin geleceğine yatırım...”

Çok geçmedi ortalığı bir feryat kapladı; “Emrullah fabrikalarımı elimden aldı”

Feryadın sahibi Mustafa Ezici’di.

Ezici,yağ işlinde Emrullah ile ortak olmuş. Emrullah da onun anlatımlarına göre, fabrikalarını ve birikimlerini elinden almıştı.

Ne diyorduk?

Vicdan!

Yok ki.

Önceki ve Sonraki Yazılar