CHP'li vekil, 'Türkiye'nin en mutlu şehri'ni örnek gösterdi; birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

CHP'li vekil, 'Türkiye'nin en mutlu şehri'ni örnek gösterdi; birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türkiye’nin ihtiyacı olan birlik ve beraberliğin 24 Haziran seçimlerine giderken sağlanacağını söyledi. Karadeniz, “Bu süreçte, ülkemizin ihtiyacı olan, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan huzur, adalet ve demokrasi anlayışını bu seçimlerde de sürdüreceğimize can-ı gönülden inanıyorum… 24 Haziran seçimlerine giderken kavga iklimini bırakıp ülkeyi normalleştirme sürecine gitmemiz lazım. Gerçekten, ülkenin buna ihtiyacı var” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz aldı. Türkiye’nin 24 Haziran’da önemli bir seçim yapacağını belirten Karadeniz, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Konuşmasına TBMM Başkanlık Divanı Üyesi olarak birlikte çalıştığı Divan Başkanlığı’na ve milletvekillerine teşekkür ederek başlayan Karadeniz, önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Ülkenin en zor dönemlerinde Meclis çatısı altında görev yaptıklarını dile getiren Barış Karadeniz şunları söyledi:

“Aşağı yukarı üç yıldan beri bu çatı altında beraber mücadele ediyoruz. 7 Haziranda seçildik, Ankara'ya, Gazi Meclise geldik ve 1 Kasımda tekrar bir seçime girdik. 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık, 16 Nisanda referandum yaşadık. 7 sefer OHAL uzatıldı. Ülkenin en zor dönemlerinde bu çatı altında beraber görev yaptık ve bu görev süresince gerçekten burada bulunan bütün milletvekilleri ülkemiz için güzel şeyler yapmaya gayret etti. Belki zaman zaman kavga ettik, belki zaman zaman birbirimizi üzdük ama ne olursa olsun, burada, üç yıldır ülkemiz için mücadele eden, emek veren milletvekillerimiz var. 24 Haziranda seçime gidiyoruz. Ülkemizin ihtiyacı olan birlik ve beraberliği 24 Haziran seçimlerine giderken de sağlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü bu süreçte, ülkemizin ihtiyacı olan, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan huzur, adalet ve demokrasi anlayışını bu seçimlerde de sürdüreceğimize can-ı gönülden inanıyorum.”

“MUTLU ŞEHİR SİNOP’A BİR KEZ DAHA DAVET EDİYORUM”

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, birlik, beraberlik ve kardeşlik açısından Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. Karadeniz şöyle devam etti:

Benim ilim Sinop Türkiye'nin en mutlu şehri seçildi. En mutlu şehri seçilirken, demek ki bunun bir kriteri var, bu kriter de... İnanın, biz siyasi ayrım gütmüyoruz; ülke menfaatleri, ilimizin menfaatleri neyse onun için mücadele ediyoruz. Onun için, ben kendi ilimde, kendi seçim bölgemde mücadele ederken... Hiç fark etmiyor, ülkücü, sağcı solcu, ocu bucu yok, ülke menfaatleri var; bütün siyasi partilerle kol kola girip ülke menfaatleri için gerçekten mücadelemizi yapıyoruz. Bu da, Sinop da inşallah bütün ülkeye örnek olur diye düşünüyorum. Daha önce bu kürsüden bütün milletvekillerimizi Sinop'a davet etmiştim, hiç ayrım yapmadım. ‘Gelin görün güzel ilimizi, bu sevgi, hoşgörü, birlik, dayanışma, kardeşlik şehrini bir de siz tanıyın’ dedim. İnşallah, şimdi olmazsa -herkes seçim bölgesine gidip çalışacak- 24 Hazirandan sonra -seçilen arkadaşlar olur, seçilemeyen arkadaşlar olur- hepinizin başımız üstünde yeri var.”

Barış Karadeniz, millet kavramı ile herkesin birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiğini belirterek, “Misak-ı millî sınırları içinde millet kavramını gerçekten hissetmiş bir ülkeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var ‘Misak-ı millî sınırları içinde ne bir karış başka ülkenin topraklarında gözümüz vardır ne de bir karış toprağımızı başka ülkeye veririz’ diye. Çok güzel bir söz. Millet kavramı, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, hiç fark etmiyor. Bu millet kavramıyla Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayan herkesin birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiği ortamda, şu saatten sonra bizim ülkeye örnek olup, 24 Haziran seçimlerine giderken kavga iklimini bırakıp ülkeyi normalleştirme sürecine gitmemiz lazım. Gerçekten, ülkenin buna ihtiyacı var” diye konuştu.