'Günden güne kötüye gidiyor'

'Günden güne kötüye gidiyor'

TBMM’de yaptığı konuşmasında yargıya müdahale yapıldığını ifade edem Bahşi, “AK Parti döneminde çıkarılan yarı reform paketlerinin sayısını unuttum. Bu kadar paketten sonra bile bırakın iyileşmeyi günden güne kötüye gitmektedir” dedi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda; Yargıya yapılan müdahaleleri dile getirdi. Yargı reformu strateji belgesi AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sarayda açıklandı sözlerine yer veren Bahşi, “Bu çerçevede ilk paket meclisten geçti. Bu pakette ifade özgürlüğünü geliştirileceği söylenen düzenleme de yer aldı. Ancak uygulamada konulan bu madde karşılık bulmadı. AK Parti döneminde çıkarılan yarı reform paketlerinin sayısını unuttum. Bu kadar paketten sonra bile bırakın iyileşmeyi günden güne kötüye gitmektedir. Cumhurbaşkanına hakaret suçunda verilen tüm beraat kararları için istinaf yoluna gidilecek diye savcılıklarda savcılara talimat verilip genelge yayınlanıyor” diye konuştu.

SMS’LE TALİMAT ALIYORLAR

Türkiye’de yargı bağımsızlığının olmadığını savunan Bahşi, “Kim tahliye olacak kim tutuklu kalacak diye, özel yetkili duruşmaların savcıları duruşmadan önce tutuklular için SMS’ le talimat alıyorlar. Yine 6 Nisan 2017 tarihinde adalet bakanlığı ceza işleri genel müdürlüğü bastırdığı terör soruşturmaları bilgi kitapçığında tahliyeler konusunda adalet bakanının başkanı olduğu HSK ile mutlaka istişarede bulunulmasından sonra irade oluşturulması ayrıca soruşturmalarda da 17/25 Aralık 2013’ün suç miladı olarak esas alınması istenmişti. Bu durum yargının ne kadar bağımlı olduğunu anlatmıyor mu? Hem yargıda reform diyeceksin hem de talimat vermeye devam edeceksin sonra da yargı bağımsızlığından dem vuracaksın Olmaz olsun böyle yargı bağımsızlığı” şeklinde konuştu.