Meclis çalışanları şalvar giyecek

Meclis çalışanları şalvar giyecek

Meliste'ki çalışan kadınlara “Bundan sonra uzun yelekler giyeceksiniz. O zamana kadar da geniş pantolon giyin” denildiği iddia edildi.

Meclis çalışanlarının giydiği kumaş pantolon ve yeleklerin dar olduğunu söyleyen yetkililer yeni kıyafetler dikildiğini bildirdi. Yetkililer önce sözlü uyarıda bulunarak bol kıyafet giyilmesi gerektiğini vurguladılar. Meliste'ki çalışan kadınlara “Bundan sonra uzun yelekler giyeceksiniz. O zamana kadar da geniş pantolon giyin” denildiği iddia edildi.

Bu iddialar üzerine çalışanlar "şalvar giyelim artık" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'e konuşan meclis personeli şu ifadelere yer verdi:

"Bize verdikleri pantolonlar çok bol oluyor. Giydiğimizde üzerimizde durmuyor. Bu nedenle bazı arkadaşlarımız pantolonları daraltıyor. Bundan rahatsız olmuşlar. Özellikle basen bölgemizin belli olmamasını istediler” dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir diğer Meclis personeli ise “Şu an bel hizasında biten yeleklerin daha da uzun olacağını, basen bölgemizi tamamen kapatacağını söylediler. Aklımıza gelen nedenden ötürü böyle bir değişikliğe imza attıklarına inanmak istemiyoruz.”

'EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR MECLİS'İN DERDİNE BAK'

Konu üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen soru önergesi hazırladı. 

Antmen'in sunduğu önergede "İddialar doğru ise bu çok vahim. Ekonomide yaşanan kötü gidişatın ardından vatandaşların önceliği işsiz, yoksulluk ve yolsuzluk. İktidarın ise farklı dertleri var anlaşılan. TBMM yönetiminin kadın çalışanların vücut hatlarını belli etmeyen giysiler diktirdiği iddialarının doğru olmamasını umut ediyorum” ifadelerine yer verdi. Antmen, “Eğer gerçekten böyle bir hazırlık varsa bunun nedeni nedir ve talep kimden gelmiştir?" diye sordu.