‘Tank-Palet Fabrikası’nı Katar’a satacak kadar yerli ve milliler’

‘Tank-Palet Fabrikası’nı Katar’a satacak kadar yerli ve milliler’

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, seçimlerde ikinci olmuş partinin liderinin hâlâ kendisini birinci parti zannettiğini belirterek, “Bir laf vardır Anadolu’da, “aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş” dedi.

CHP'li Zeybek devamla, “İstanbul’da ikinci olan partinin genel başkanına şunu ifade etmek isterim; Bundan sonra Türkiye’de yapılacak seçimlerin hiçbirini sizin kazanma şansınız yok. Siz en son seçimleri 2018 yılında kazandınız. O seçim sizin tarihinizde son kazandığınız seçim olarak yer alacaktır” ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili Gökan Zeybek, Kanal İstanbul güzergâhındaki mülkiyet değişikliklerine ilişkin olarak, “Bizim elimizde bölgedeki yurttaşlarımızdan gelmiş çok sayıda belge var. İktidara çok yakın 5 büyük müteahhitin bu bölgede arazi kapattığına ilişkin bilgiler de tarafımıza iletilmiş durumda” açıklamasında bulundu.

Zeybek, konuyla ilgili olarak, şunları söyledi:

“Kanal İstanbul güzergâhındaki mülkiyet değişikliklerine ilişkin olarak, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın 2011 yılında “Kanal İstanbul’un geçeceği güzergâhı ben ve çok yakın çevremdeki insanlar biliyor” dediğinde anlaşıldı ki, yakın çevresindeki insanlar bu bölgede arazi toplamışlar. Bu araziyi toplayanlar içinde Katarlıların ve Arap sermayesinin olması bu bilginin özel olarak iletildiği anlamına gelir. Çünkü son dönemlerde yaygın ve bir moda oldu bu. İktidar çevreleri rant projesi hayata geçireceklerse önce bunu yerli işbirlikçisi olan müteahhitlere, yakın aile çevresine, eş dost, akrabaya sonra da yurt dışında iş yaptıkları sermaye gruplarına iletiyorlar.

‘Yerli ve milli’ diye ortaya çıkmış anlayışın Tank-Palet Fabrikası’nı Katar Ordusu’na sattığı gibi, Kanal İstanbul güzergâhındaki arazileri de yabancılara imar geçeceğini söyleyerek düşük fiyatla aldırması, bu zihniyetin ‘yerli ve milli’ olmadığını bizlere gösteriyor.

Trakya köylüsünün çoğu mübadeleyle 150-200 yıl önce gelmiş, daha çok Balkan kökenli köylülerimizden oluşur. Zor şartlarda yaşamlarını sürdürürler. Kendileri geçecek olan planlarla ilgili bilgilendirilmedikleri için tarlalarını da o günlerdeki koşullara göre elden çıkarmışlar.

İktidara düşen görev şudur; 2011 – 2020 arasında Kanal İstanbul güzergâhındaki arazilerin nasıl el değiştiğini, Türkiye’deki hangi sanayicilerin, hangi iş adamlarının, hangi yabancı sermayenin nasıl yer sahibi olduklarının detayları ile açıklanması gerekmektedir.”

YURT HABER