TBMM Başkanı Binali Yıldırım Azerbaycan'da

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Azerbaycan'da

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Milli Meclisi'nin 100. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede konuşan Aliyev, Azerbaycan Milli Meclisi'nin 100. yıl dönümü özel oturumuna katılmasından dolayı Yıldırım'a minnettarlığını ifade etti.

Yıldırım'ın geçen ay ilk resmi ziyaretini Azerbaycan'a yaptığını hatırlatan Aliyev, kendisini Azerbaycan'da yeniden görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov'un da yer aldığı görüşmede, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a gerçekleştirdiği son ziyaretten bahsedilerek, Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümünü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit töreninin iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin parlak örneği olduğu kaydedildi. 

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin parlamentolararası iş birliği alanı da dahil olmak üzere her alanda başarılı şekilde geliştiğinin belirtildiği görüşmede ilişkilerin büyümeye ve genişlemeye devam edeceği belirtildi.

Yıldırım, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Milli Meclisi'nin 100. yıl dönümü etkinliği katılımcılarıyla merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Fahri Hiyaban'daki mezarını ve 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Bakü Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti.