TBMM'ye girmeye çalıştılar

TBMM'ye girmeye çalıştılar

İki kişi TBMM'ye girmeye çalışırken yakalandı. TRT Haber'de iddiasına göre saldırganlar meclis çalışanını rehin almak isterken etkisiz hale getirildi.

İki kişi TBMM'ye girmeye çalışırken düzenekle yakalandı. TRT Haber'in iddiasına göre DHKP-C üyesi olduğu belirtilen şahıslar meclis çalışanını rehin almak isterken etkisiz hale getirildi.

Şahısların üst aramalarında, bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu. Şahıslardan M.Z. hakkında kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet ve hakaret suçlarından beş açık ceza dava dosyası bulunduğu aktarıldı.

Haberde, yakalanan diğer şahıs E.Y. hakkında ise ‘Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyetlerde Bulunmak’ suçundan Kocaeli/Kandıra Cezaevi’nde bir süre tutuklu kaldığı, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet suçlarından 13 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu, hakaret suçundan ise aranma kaydı bulunduğu belirtildi.