"Bu gericiliğin sorumlusu eğitim sistemini tasviye edenler" 

"Bu gericiliğin sorumlusu eğitim sistemini tasviye edenler" 

Eğitim-İş 4 No'lu Şube'yi ziyaret eden CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü, Malatya'da Alevi yurttaşların kapılarının işaretlenmesi olayına değindi ve bu tarz olayların Atatürk'ün eğitim sisteminin bozulmasından kaynaklandığını ifade etti. 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş 4 No'lu Şube'yi ziyaret eden CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü, Malatya'da Alevi yurttaşların kapılarının işaretlenmesi olayına değindi ve bu tarz olayların Atatürk'ün eğitim sisteminin bozulmasından kaynaklandığını ifade etti. Eğitim-İş 4 No’lu Şube Başkanı Haşim Karaman ve şube yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette eğitim camiasının sorunlarının yanı sıra güncel toplumsal olaylara da değinen Gümrükçü; 

"BU GERİCİLİĞİN SORUMLUSU EĞİTİM SİSTEMİNİ TASFİYE EDENLER" 
Malatya'da Alevi yurttaşlarımızın oturduğu evlerinin işaretlenmesi yıllardır ülkemizde ayrılık tohumları eken gerici zihniyetin bir tezahürüdür. Çorum’u, Maraş’ı, Sivas’ı unutmadık! Biz bu zihniyeti tanıyoruz. Ayrımcılık ve ötekileştirme bu topraklarda yeşeren bütün kardeşlik tohumlarının üzerine basıp ezmeye çalışmaktadır. Türkiye'yi din, kimlik, mezhep, memleket üzerinden bölmek ve senden benden ayrımı yapmak gericiliktir. Gericilik gücünü 70 yıldır ülkeyi yöneten sağ iktidarlardan almaktadır. Ve bu gericilik cehaletten beslenmektedir. Mustafa Kemal'in eğitim devrimini tasfiye edenler, köy enstitülerini tasfiye edenler, eğitim sistemini bozanlar, bugünlerin gerçek sorumlusudur. Biz bu gericiliğe geçit vermeyeceğiz!” diye konuştu.

“BİZ MEZHEPÇİLİK, MEMLEKETÇİLİK BİLMEYİZ” 
Kimliği veya inancı yüzünden kimsenin ötekileştirilemeyeceğine değinen Gümrükçü; “Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak ‘Yüksek yargıyı Aleviler ele geçirdi’ diyerek ayrımcılık tohumları atanları, bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışanları unutmadık! Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na miting alanlarından ‘Alevidir’ diye yüklenenler bu kutuplaşmanın siyasi sorumlularıdır. Aleviler, cumhuriyetimizin en önemli temel yapıtaşlarından birisidir. Türkiye bugün görmüştür ki, geçmişte F tipi örgüte kol kanat gerenler bugün Boşnak vatandaşlarımıza hakaret eden zat-ı muhtereme de sahip çıkmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim yolumuz, çizgimiz bellidir. Kimliği ve inancı yüzünden kimse ötekileştirilemez. Her birey bu ülkenin eşit haklara sahip bir ferdidir. Yurttaşlar kanun önünde eşittir. Kimse kimseden üstün değildir. Cumhuriyet Halk Partililer memleketçilik, mezhepçilik bilmezler, insana değer verirler.” dedi. 

“GERİCİLİĞİN BİRİCİK İLACI EĞİTİMDİR”
24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Gümrükçü, öğretmenlerin insanların geleceklerinin mimarları olduğuna değinerek;  “bu topraklarda gericiliğe karşı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilericilik bayrağını taşıyarak halkımızı aydınlatmaya çalışan bütün öğretmenlerimizin günü kutluyorum. Gericiliğin biricik ilacı eğitimdir. 15 yılda defalarca eğitim sistemini değiştirenler "sistematik bir cahilleştirme" politikası izlemektedirler. Kurtuluş Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkmakta ve onu yaşatmaktadır.” diye konuştu.Ziyaretin sonunda Eğitim-İş 4 No’lu Şube Başkanı Haşim Karaman,Gümrükçü’ye Atatürk imzalı rozet hediye etti.