Rıza Sarraf'tan 5 gündür haber alınamıyor

Rıza Sarraf'tan 5 gündür haber alınamıyor

27 Kasım'da jurili duruşmasına kısa bir zaman kalan Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım "Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” dedi.

Sarraf, ABD Ceza İnfaz Kurumları kayıtlarına göre yine serbest bırakıldı: Savcılıktan yalanlama geldi


ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla Mart 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşıRıza Sarraf'ın 27 Kasım'da jurili duruşmasına az bir zaman kala nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor. Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım "Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” dedi.

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre  ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Rıza Sarraf’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlansa da geçerliliğini koruyor.

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Sarraf hâlâ gözaltında” açıklaması geldi. Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” dedi.