Dünyada bir ilk: Suudi Arabistan robota yurttaşlık verdi

Dünyada bir ilk: Suudi Arabistan robota yurttaşlık verdi

Suudi Arabistan, dünyada bir ilke imza atarak Sophia adlı robota yurttaşlık verdi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen "Gelecek Yatırım Girişimi" toplantısında gösterilen Sophia adlı robota Suudi Arabistan yurttaşlığı verildiği açıklandı.

Independent'ın haberine göre Hong Kong menşeli teknoloji şirketi Hanson Robotics'te daha önce de insana benzer robotlar tasarlayan David Hanson'ın yaptığı Sophia, tanıtımın sunucusu ve ekonomi yazarı Andrew Ross Sorkin'le sohbet etti. Sophia'ya Suudi yurttaşı olduğunu haber veren Sorkin "Küçük bir duyurumuz var. Şimdi öğrendik Sophia, umarım beni dinliyorsundur. Suudi yurttaşlığı verilen ilk robot sen oldun" dedi. Bu duyuru üzerine teşekkür eden Sophia “Suudi Arabistan Krallığı'na teşekkür ederim. Bu benzersiz durum için onur ve gurur duyuyorum. Dünyada yurttaş olarak tanınan ilk robot olmak tarihi bir şey” dedi.

"ÇOK FAZLA ELON MUSK OKUYORSUNUZ"

Robotların dünyayı ele geçirip geçiremeyeceği sorusuna ironik bir yanıt vererek "Çok fazla Elon Musk okuyorsunuz ya da çok fazla Hollywood filmi izliyorsunuz" diyen Sophia  izleyenleri gülümsetti.

Dünya tarihinde yurttaşlık verilen ilk robot olan Sophia için "Ülkedeki birçok insandan daha fazla hakka sahip" yorumu yapılıyor.