Elon Musk dünyanın en hızlı elektrikli otomobilini tanıttı!

Elon Musk dünyanın en hızlı elektrikli otomobilini tanıttı!

Elon Musk otomobil endüstrisini kökünden değiştirmeye devam ediyor. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dün gece biz uyurken dünyanın ilk elektrikli tırını ve en hızlı elektrikli otomobilini tanıttı

Tesla merakla beklenen elektrikli TIR’ını tanıttı. Şirketin CEO’su Elon Musk elektrikli TIR’ın tam şarj ve otoban yol koşullarıyla 800 kilometre mesafeye ulaşabildiğini söyledi.

Business Insider’ın haberine göre; TIR yarım saat şarj ile 640 kilometre yol yapabilecek. Musk TIR’ın dizel modelinin ise yüzde 20 daha pahalıya satılacağını söyledi. ‘AutoPilot’ özelliğiyle gelecek olan TIR, bu sayede şeridini koruyacak ve sürücüye fren yardımı yapacak.

2019’da üretilmeye başlanacak araç için 5 bin dolar karşılığında rezervasyon yapılabilecek. TIR’larda en büyük sorunlardan biri olan kör noktalar da kabin içindeki monitörler ile çözülmüş durumda.

Mercedes’in çatı şirketi Daimler’in de bir elektrikli kamyon üzerinde çalıştığı biliniyor.

Öte yandan Elon Musk yeni Roadster’ı da görücüye çıkardı. 0’dan 100 kilometreye 1.9 saniyede çıkacak olan aracın başlangıç fiyatı 200 bin dolar olarak belirlendi.

Musk yeni Roadster için, “Bugüne kadar yapılmış en hızlı otomobil bu, nokta.” açıklamasını yaptı. Musk, “Çeyrek millik yolu 9 saniyede alacak. Bu bir dünya rekoru” diye konuştu. Cam tavana sahip olacak yeni Roadster’ın tavanı sökülüp bagaja konulabilecek.