Dikili rengârenk çiçek açtı

Dikili rengârenk çiçek açtı

Dikili Belediyesi, yeşil alan, refüj, kavşak, park ve bahçelerde yürüttüğü bakım, onarım ve çiçeklendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 15 günde ortaya koyduğu hummalı çalışmalarla kendi ürettiği 22 bin mevsim çiçeğini kentin dört bir yanında toprakla buluşturdu.

Dikili’nin florasına farklı güzellikte yeşillikler katmak için gece gündüz demeden çalışan Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin hummalı bir şekilde sürdürdüğü peyzaj çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Müdürlük şantiyesinde üretilen 12 bin adet menekşe, 6 bin adet aslanağzı ve 4 bin adet godetya çiçeği ile 7 bin 500 adet Kalanchoe ve 400 adet gülü ekipler tarafından kentin farklı noktalarında toprakla buluşturuldu. Ekipler, budama ve bakım çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor.

'72 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEĞİN TOHUMU ATILDI'

Dikili ilçesi genelinde yeşil seferberlik başlattıklarını belirten Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Adnan Özdemir, kente hem yeni yeşil alanlar oluşturduklarını hem de mevcut yeşil alanların bakım ve korunması çalışmalarını en üst seviyede tutarak ağaç ve mevsim çiçekleri dikimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Özdemir, ortaya koydukları her çalışmayla yeşil dokuya artı bir değer kattıklarını anlatarak, “Kentimizdeki yeşil dokuyu güçlendirmek için ilçemizin coğrafi yapısına ve mevsim şartlarına uygun ağaçlarla süs bitkilerinin dikimini, gübrelenmesini, sulanması ve diğer temel ihtiyaçlarını gerçekleştiriyoruz. Kavşak ve refüjlerin yanı sıra yeşil alanlarla parklarımızdaki uygun alanlara da kendi yetiştirdiğimiz mevsim çiçeklerini dikerek daha canlı hale getiriyoruz. Dikilen Menekşe, Aslanağzı ve Godetya çiçekleri ile  Kalanchoe ve güllerin açmasıyla her yer rengârenk oldu. Planladığımız ilkbahar çalışmaları kapsamında seramızda yetiştirmek üzere aralarında Sarkıcı Petunya, Normal Petunya, Madalyon, Vapur Dumanı, Kirli Hanım Çiçeği, Cam Güzeli, Ateş ve Rozet çiçeklerin olduğu yaklaşık 72 bin mevsimlik çiçeğin tohumunu da attık. Kentimize yeni soluk getirecek tüm bu çalışmalarımız hemşerilerimize ve ilçemize konuk olacak vatandaşlara daha yeşil ve daha güzel bir Dikili'ye tanıklık etmesi içindir. 4 mevsim kesintisiz devam edecek bu çalışmaların oluşmasında bizlere her daim öncülük eden ve büyük katkılar sunan Mustafa Başkanımıza da gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.