IŞİD'le savaşın bittiğini ilan eden Rusya'nın yeni hedefi Nusra cephesi!

IŞİD'le savaşın bittiğini ilan eden Rusya'nın yeni hedefi Nusra cephesi!

Terör örgütünün Suriye'den çekilmesinin ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "IŞİD'le savaş sona erdi, yeni hedef Nusra Cephesi." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı verilen savaşın bittiğini söyledi. Moskova, bundan sonraki kritik görevin Nusra Cephesinin ortadan kaldırılması olacağını duyurdu.

IŞİD, NEREDEYSE TAMAMEN TEMİZLENDİ

Bir dönem neredeyse Suriye'nin yarısını kontrol eden kanlı terör örgütü IŞİD, artık iç savaş ülkesinden neredeyse tamamen temizlendi.

LAVROV İLAN ETTİ: SAVAŞ SONA ERDİ

Suriye'de Şam rejimiyle birlikte savaşa dahil olan Rusya, IŞİD'e karşı verilen muharebenin ana kısmının bittiğini resmen ilan etti. Açıklamayı, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptı.

YENİ HEDEF NUSRA CEPHESİ

Lavrov, bundan sonraki görevlerinin Nusra Cephesi'nin ortadan kaldırılması olacağını söyledi. Radikal Nusra Cephesi, Suriye'de Rusya ile birlikte ateşkes bölgeleri ilan eden Türkiye tarafından da terör örgütü olarak kabul ediliyor.

IŞİD, FIRAT KALKANI HAREKATI İLE GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Rus ordusu, Eylül 2015'ten itibaren Suriye'de operasyonlara doğrudan dahil oldu.

Halihazırda IŞİD'in kontrolünde kimsenin yaşamadığı bir kırsal alan bulunuyor ve söz konusu alan çoğunlukla çölden oluşuyor.

IŞİD, Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı ile geri çekilmeye başlamıştı.

Batıdaki en büyük merkezi El Bab'ı Şubat 2017'de kaybeden kanlı örgüt, aylar içinde doğuya kadar süpürüldü.

Fiili başkent ilan edilen Rakka sonbaharda tamamen IŞİD'den temizlendi, günler sonra teröristlerin elindeki son büyük kent Deyr ez Zor kurtarıldı.

BİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Haziran 2014'te Irak'ın en büyük ikinci şehri Musul'da hilafet ilan eden katil sürüsü, birkaç yıl boyunca iki ülkenin büyük çoğunluğunu kontrol etti.

DEAŞ teröründen on binlerce insanın yaşamını yitirdiği bölgede, teröristlerin elindeki kentleri kurtarmak için girişilen operasyonlarda da binlerce sivil hayatını kaybetti.

IŞİD, BEŞ KITAYI KANA BULADI

IŞİD, 2017 içinde İspanya, İngiltere, ABD, Fransa, Filipinler, Endonezya ve İran gibi ülkelerde saldırılar düzenledi. Sayıları 200'ü aşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat 2017'de yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü.