Gmail'de yeni dönem! İşte bomba özellik...

Gmail'de yeni dönem! İşte bomba özellik...

Gmail kullanıcılarının işine fazlasıyla yarayacak bir özellik ortaya çıktı. Henüz test aşamasında olan Gmail'in bu yeni özelliği sayesinde kullanıcılar attıkları mail'i sonradan silebilecek. İşte Gmail'in kendi kendini yok eden e-maillerinin çalışma prensibi...

Son iki gündür yenilenen web arayüzü ile gündeme gelen Gmail, bugün de yeni tasarımında kendini yok eden e-postaları test etmesiyle kendinden söz ettiriyor. Gmail’in bu yeni özelliği sayesinde artık kullanım süresi dolabilen e-postalar atabileceksiniz.

Tüm e-posta sağlayıcıları ve e-posta istemcileriyle uyumlu olmak zorunda olduğunuz için aslında bir e-posta hizmeti olarak çalışmayı sürdürmek oldukça zordur. Görünen o ki; bu yeni özelliğiyle POP3/IMAP ve SMTP protokollerinin ötesinde hizmet vermeye hazırlanan Gmail için bu alanda çalışmak hiç de zor değil.

Webrazzi'nin haberine göre şimdiye kadar yayınlanan ekran görüntülerine bakılacak olursak çalışma prensibi açısından Gmail’in süresi dolabilen e-postalarının, ProtonMail‘in aynı işlevdeki e-postalarına benzediğini söyleyebiliriz. E-posta’yı yazarken ekranda “gizlilik modu” isminde küçük bir kilit tuşu ile karşılaşıyorsunuz. Bu modun açıklamasında ise alıcının e-posta içeriğini, yönlendirme, kopyalayıp yapıştırma, indirme ya da e-postanın çıktısını alma yetkisine sahip olmayacağı belirtiliyor.
Bu arada göndereceğiniz e-postaların son kullanım tarihini belirleyebileceğinizi de söyleyelim. Böylece e-postanız 1 hafta veya 1 ay gibi kısa süreler çinde kendini imha edebileceği gibi birkaç yıl içinde de gözden kaybolabilir. Bu özellik kapsamında e-postayı açmadan önce alıcıya, kendisine SMS ile gönderilen giriş kodunu sorabiliyorsunuz. Böylece gönderdiğiniz e-posta’nın alıcı dışındaki kişiler tarafından okunmadığına emin olabiliyorsunuz.