Google hangi şirkete 30 milyar dolarlık teklif sundu?

Google hangi şirkete 30 milyar dolarlık teklif sundu?

Business Insider'in iddaasına göre geçtiğimiz yıl Google, popüler sosyal medya uygulaması Snapchat'i satın almak için 30 milyar dolarlık teklifte bulunmuş

Popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Snapchat, geçtiğimiz yıllarda Facebook'un satın alma tekliflerini reddedip yoluna devam etmiş ve son olarak mart ayında halka arz edilmişti. Business İnsider'in iddiasına göre ise Snapchat'i bünyesine katmak isteyen tek internet devi facebook değildi. Geçtiğimiz yılın başlarında Google, Snapchat'i satın almak için 30 milyar dolarlık teklifte bulunmuş ancak Snapchat, Facebook'un teklifinde olduğu gibi bu teklifi de reddetmiş.

Sosyal medya alanında oldukça zayıf kalan Google'ın böyle bir teklifte bulunması aslında beklenebilir bir durum zira Google; arama motorundan, otonom araçlara, akıllı ev ürünlerindenden, işletim sistemine kadar teknoloji dünyasının her alanında boy gösterse de Google+ ve Google Buzz gibi platformlarla sosyal medyada tutunmaya çalıştı ancak şirketin bu girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. Aslında Snapchat uygulamasını sahibi olan Snap şirketinin Google ile yakın bir ilişki içinde olması da 30 milyar dolarlık teklif iddiasını güçlendiriyor. 
 
Google ile Snap Oldukça Yakın 

İki şirket gerek yöneticileri ile gerekse aralarındaki işbirlikleri ile son derece yakınlar. Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in CEO'su Eric Schmidt, Snap'in CEO'su Evan Spiegel'in danışmanlığını yapmıştı ve Google'ın Snap'in yatırımcıları arasında. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Snap'in 20 milyar dolar değerlemeye ulaştığı finansman turunda Google, CapitalG ile yatırımcılar arasında yer almıştı. Ayrıca Snap, Google'ın bulut servisinden 5 yıl boyunca faydalanmak için 2 milyar dolar ödeme yapmayı kabul etmişti ki bu ödemenin, şirketi mali açıdan oldukça zorladığı düşünülüyor.