Herkesin merakla beklediği soru: Son görülme nasıl kapatılır?

Herkesin merakla beklediği soru: Son görülme nasıl kapatılır?

Son görülme özelliği WhatsApp ve Facebook'tan sonra şimdi de Instagram'da. Peki bu özellik nasıl kapatılır?

Bir süre önce mesajlaşma özelliğini uygulamaya dönüştüren Instagram’da yenilikler bitmiyor. Yayına aldığı son güncelleme ile WhatsApp ve Facebook Messenger’da da yer alan, ‘son görülme zamanı’ olarak bilinen ‘Hareket Durumunu Göster’ seçeneğini aktif hale getirdi. Yayına alınan bu özellikle birlikte kullanıcıların artık en son ne zaman aktif olduğu görülebilecek. Fakat bu bilgiyi paylaşmak istemeyenler ‘son görülme’ özelliğini kapatabilir.

Otomatik olarak tüm kullanıcılarda aktif olan ‘Hareket Durumunu Göster’ seçeneği profil ayarlarından pasif hale getirilebiliyor. Ancak seçenek pasif hale getirdiğinde başka kullanıcıların Instagram’da en son ne zaman aktif olduğun görülemiyor.

HAREKET DURUMUNU GÖSTER ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?

Instagram uygulamasını açtıktan sonra “Profil” sayfanıza gidin. Profil sayfanızın sağ üst köşesindeki üç noktaya basarak ‘seçenekler’ sayfasına ulaşın. Seçenekler sayfasında ‘hesap’ başlığının ardında yer alan ‘ayarlar’ başlığına sayfayı kaydırarak gidin. Yine sayfayı kaydırdığınızda ‘ayarlar’ başlığının altında ‘hareket Durumunu Göster’ başlığının yer aldığını göreceksiniz. Seçeneğin yanındaki butona basarak ayarı kapatabilirsiniz.