Musk'ın ilham kaynağı olan o film

Musk'ın ilham kaynağı olan o film

Elon Musk'ın ilham kaynağı ortaya çıktı: 10 yaşındayken izlediği 'Heavy Metal' filmi...

Mucit Elon Musk’ın dünyanın en güçlü roketi ‘Falcon Heavy’nin içerisine ‘Tesla Roadster’ koyarak Mars’a gönderdi. Üstü açık otomobilin içinde oturan uzay elbiseli ‘Starman’ isimli manken dikkat çekerken, Musk’ın 10 yaşındayken vizyona giren 1981 yapımı animasyon filmi ‘Heavy Metal’den esinlendiği ortaya çıktı. Filmde de üstü açık bir Corvette içinde benzer bir sürücüyle uzay yolculuğu yapıyordu.

SpaceX şirketinin ürettiği Falcon Heavy isimli roket, ayrıca Musk’ın mevcut Tesla Roadster spor otomobilini de uzaya taşıdı

Yedi yıl önce Falcon Heavy henüz model halindeydi. Ancak önceki gün, bir zamanlar Saturn V’nin aya giden ilk insanları taşıdığı fırlatma rampası üzerinden testine başladı. 27 motorunun çalışmasıyla beyaz dumanlar yükselirken, roket birkaç saniye içinde mavi gökyüzünde havalandı ve tırmanışa geçti. Kalkışta kullanılan roketlerden üçü başarıyla dünyaya geri inerken bir tanesi iniş sırasında arıza yaşadı. Elon Musk, üçte iki oranınında başarı olduğunu söyledi.

Roket kadar dikkat çeken şey ise roketin içindeki kiraz kırmızısı Tesla otomobil ve sürücü koltuğunda oturan SpaceX uzay elbiseli Starman isimli kukla oldu. Hoparlörlerden David Bowie’nin “Space Oddity (Uzay Tuhaflığı)” çalıyordu. Tesla’nın Güneş etrafında, onu Mars’ın yörüngesinin yakınlarında bir yere doğru götürecek bir yörüngeye oturtulması planlanıyordu. Ancak otomobili taşıyan roket o yörüngeyi ıskaladı ve Tesla’yı Mars ile Jüpiter arasındaki asteroit kuşağına doğru götürecek bir yörüngeye yerleştirdi. Musk, lansmandan önce Tesla’nın yüz milyonlarca yıl boyunca yörüngede dolaşmasının mümkün olduğunu söylemiş ve “Zaman zaman Mars’a çok yakın gelecektir. Hatta Mars’a çarpması için ufak bir şans var” demişti. Elon Musk da YouTube’da “Live Views of Starman (Starman’in Canlı Görüntüleri)” başlığıyla paylaşılan videoları Twitter hesabından paylaştı.

37 YIL ÖNCE FİLMİ YAPILDI

Elon Musk’ın uzaya üstü açık bir otomobil gönderme fikri aslında ilk olarak 1981 yapımı ‘Heavy Metal’ isimli bir animasyon filminde canlandırıldı. O filmde üstü açık 1959 model Corvette kullanılırken, içindeki sürücü önceki gün uzaya gönderilen Tesla’nın içindeki cansız mankenle büyük benzerlikler taşıyor. 1981 yapımı filmde aracın içindeki sürücüye ‘Radar Rider’ denirken, Elon Musk benzer kıyafetlerle aracın içine koyduğu mankene ise ‘Starman’ ismini koydu. Filmin isminde yer alan ‘Heavy’nin Musk’ın gönderdiği ‘Falcon Heavy’ roketinde de kullanılması diğer dikkat çeken bir ayrıntı oldu.