Samsung'un bütün CEO'ları değiştirildi

Samsung'un bütün CEO'ları değiştirildi

Samsung, bütün CEO'larını değiştirdi. Yeni CEO olarak Kinam Kim, Hyunsuk Kim ve Dongjin Koh görevlendirildi.

Samsung, tüm CEO’larını değiştirdiğini açıkladı. Oh-Hyun Kwon, Boo-Keun Yoon ve Jong-Kyun Shin’in görevlerini devredeceği belirtildi.

Chip Online’ın haberine göre, Samsung’un internet sitesinden yapılan açıklamada tüm CEO’larını değiştirileceği ve kararın hemen yürürlüğe gireceğini duyuruldu.

Samsung Electronics’in üç yeni ortak CEO’su, Kinam Kim, Hyunsuk Kim ve Dongjin Koh’tan oluşuyor. Bu yöneticiler, sırasıyla Oh-Hyun Kwon, Boo-Keun Yoon ve Jong-Kyun Shin’in yerini alacaklar.

1981’den bu yana Samsung’ta bulunan Kinam Kim, Samsung Display’in CEO’su olarak da görev yapıyordu. Hyunsuk Kim ise Samsung’ta 11 yıl boyunca televizyon satışı işinin liderliğini yaptı. Dongjin Koh, Samsung’un Galaxy telefonlarının geliştirilmesiyle sorumlu.

Samsung, 12 Ekim’deki bir duyurusuyla CEO Kwon Oh-Hyun’un “beklenmedik bir kriz” nedeniyle görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Fakat Oh-Hyun’un yerine getirileceği açıklanmamıştı.

Samsung CFO’su (mali işler müdürü) Sang-Hoon da görevinden ayrılacak. Sang-Hoon’un yeni yönetim kurulu başkanı olabileceği belirtiliyor.