Trump'ın danışmanı ile yapay zeka çalışmaları yapacak

Trump'ın danışmanı ile yapay zeka çalışmaları yapacak

Dr. Canan Dağdeviren, 'Giyilebilir kalp pili' icadıyla Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden profesörlük teklifi almıştı. MIT Technology Review’un 35 Yaş Altı Mucitler Listesinde mucit olarak yer alan Dağdeviren, Trump’ın danışmanı ile yapay zeka üzerine birlikte çalışma yapacaklarını açıkladı.

İcatlarıyla bilim dünyasının aranan bilim insanı haline gelen Dr. Canan Dağdeviren Türkiye’d Aile fertlerindeki hastalıklardan yola çıkıp bilime ışık tutacak icatlar yaparak tıp literatüre geçen ve Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği’ne seçilen Dr. Canan Dağdeviren şimdi de, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı ile yapay zeka üzerine birlikte çalışma yapacaklarını bildirdi.

 

MEME KANSERİNE ÖNLEM ÜRETTİ


Dr. Dağdeviren, Çukurova Üniversitesi’nde “Amerika’da Bilimsel ve Akademik Kurumlardaki Çalışma Deneyimleri ve Bilimsel Buluşları” konulu konferans verdi. Geçen yıl meme kanserinden hayatını kaybeden teyzesinin hastalığından ilham alarak “Elektronik Meme Kanseri Sütyeni” üzerinde çalıştığını açıklayan Dr. Canan Dağdeviren'in Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) sürdürdüğü ve son aşamasına geldiği elektronik sütyende amaç, meme kanserine yakalanmış kişilerin vücudundan kanser hastalığını uzaklaştırmak. Dr. Dağdeviren, vücudun kıvrımlı tüm noktalarını da saracak ara yüz şeklinde tasarladığı elektronik sütyenin sadece kadınlar için umut ışığı olacağını söyledi.

 

DÜŞÜNCELER OKUNACAK


İnsanların düşüncelerinin okunmasına yönelik çalışmalar yapan ve yapay zeka üzerinde araştırmalar yapan şirketten ortak çalışma yapmak için teklif aldığını ve kabul ettiğini belirten Dr. Dağdeviren yapay zeka teknolojisinin 5-10 sene içerisinde gerçekleşeceğini savunarak kendisinin de yapay zeka teknolojisi üzerine çalışmalarının olduğunu kaydetti. Dr. Dağdeviren çalışmalarını yakın bir gelecekte Trump'ın danışmanının sahibi olduğu şirkette yürütecek.