WhatsApp’ta silinen mesajları okumanın yolu bulundu

WhatsApp’ta silinen mesajları okumanın yolu bulundu

Geçtiğimiz aylarda çok beklenen 'atılan mesajı silme' özelliğini kullanıma sunan WhatsApp'ta bu özelliğin bir açığı tespit edildi. Bulunan bu açıkla silinen mesajların okunabileceği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda çok beklenen ‘atılan mesajı silme’ özelliğini kullanıma sunan WhatsApp’ta bu özelliği anlamsız kılan bir açık bulundu.

Keşfedilen açığıa balılırsa herkesten sil özelliği her zaman amaçlandığı gibi çalışmıyor. Zira eğer bir kişi mesajınızı alıntılarsa, mesajı silseniz de alıntılanan kutucukta görüntülenmeye devam ediyor.

ALINTILAYARAK CEVAPLARSANIZ KARŞI TARAF SİLSE BİLE…

Yanlışlıkla gönderilen ya da yanlış kişiye gönderilen mesajlar karşı taraf görüntülemeden silinebildiği için ‘herkesten sil’ özelliği, kullanıcılar tarafından fazlası ile sevilmişti. Yeni keşfedilen bir açığa göre gönderdiğiniz mesajı herhangi bir kişi alıntılarsa, mesajı herkesten sil seçeneği ile silseniz dahi alıntılanan mesajın içinde görüntülenmeye devam ediyor. Yani alıntılanan mesajlar silinemiyor. Hararetli bir tartışmanın içindeyken karşı tarafın yazdıklarını sileceğinden şüpheleniyorsanız tüm mesajlara alıntı yaparak cevap verebilirsiniz…

WhatsApp, birkaç ay önce kullanıcıların grup ya da bireysel sohbetlerde gönderdikleri mesajları 7 dakika içinde her iki taraftan da silebilmelerine imkan sağlamıştı.