Temiz vicdanlar böyle görüyor

Balıkesir’den İsa Can yazıyor:

 

“Son günlerde bir yandan Maun Sarayı’nın icraatı ile Diyanet denen kurumun Maun harca-malarını izlerken bir yandan da ‘Ebuzer’ adlı kitabınızı okuyorum. Bu bir tesadüf mü yoksa ilahî bir piyeste kıyametin gelişinin haberini mi izliyoruz?”

 

“Bir ‘Molla Kasım müceddit’ tüm karalamalara, tüm sıkıntılara, tüm kulak tıkamalara rağ-men Kur'an dininin tüm hakikatlerini kurda, kuşa, dağa, taşa duyuracak şekilde her imkânı kullanarak haykırmakta.”

 

“Yalanı, hurafeyi, efendi denen sümüklülerin söylediklerini din zanneden bir çevrede bü-yümüştüm. Son birkaç yıldır sizin tüm yazdıklarınızı defalarca okudum. Ekranlardaki ko-nuşmalarınızdan konferanslarınıza, gazete makalelerinizden dergilerdeki röportajlarınıza kadar, aldığınız her nefesi takip eder gibi takip ettim/ediyorum. Beni Kur'an  ile Kur'an’ın dini ile tanıştırdınız. Önceden öcü zannettiğim dini ve onun Allahını bana sevdirdiniz.”

 

“Allah’ı bulutların ardında, göklerde bir yerde duran celalli bir dede, bizi gözetleyen, melek denen kanatlılarla namaz ve oruçların çetelesini tutturan, başka bir şeyle de ilgilenmeyen yarı put zannederken, Allah’ın aşkın ve içkin, bize bizden daha yakın olduğunu, hayatın bizzat kendisi, hatta sürecin bizzat kendisi olduğunu sayenizde öğrendim, belledim, yaşıyorum. O’nun mesajı olan Kur’an’ın hazzını duymamı siz sağladınız.”

 

“Tüm hayatımı, defalarca okuduğum Kur’an şekillendiriyor sayende. Bundan doğan bütün hayırların tüm karşılığını senin hanene bizzat Allah yazsın! Mücadeleni mücadelem bildim. Kur'a’nın tanıtılıp yaşanılması misyonum oldu artık.”

 

“Toplumun ‘İslam’ adı altında şirki yaşadığını, Allah’a iman adı altında şeytana taptığını, peygamber vekili görüp kutsadığı birçok adamın da Ebucehil olduğunu benim gibilere gös-terdin. Allah senden gani gani razi olsun!”

 

Çetin Akar yazıyor:

 

“Bir imam hatip okulu mezunu ve bütün ömrünce çözemediği pek çok dinî meseleyi, sizin kitaplarınızla tanıştıktan sonra çözebilen bir kişi olarak minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah sizi Türk Milleti’nin başından eksik etmesin.”

 
“Bugüne kadar tasavvufla ilgili olarak okuduğum ancak anlamaya bir türlü muktedir ola-madığım pek çok kitabın anlaşılmasına bir anahtar teşkil eden ‘Kur’an Verileri Işığında Tasavvuf ve Tarikatlar’ isimli kitabınızı büyük bir keyifle okudum. Artık Mevlana’yı, İbn Arabî’yi, İkbal’i, Nietzche’yi… sayenizde daha rahat anlayabileceğimi düşünüyorum. Si-zin kitabınızı okuduktan sonra daha evvel okuyup yeterince anlayamadığım kitapları tekrar okumaya başladım. Allah sizden razı olsun!”

Önceki ve Sonraki Yazılar