Terzioğlu 'eşinden' dolayı Turkcell'de daha şanslı

Türk iş dünyası ülkenin en büyük şirketlerinin yöneticilerinin ani istifalarına pek alışık değil, bu nedenle Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’in görevini bırakması büyük yankı uyandırdı. Aslında ekonomi basını ve iş dünyasının önemli bir bölümü bu ayrılığa hazırlıklıydı, malum Turkcell artık AKP’nin kontrolünde olan ‘özel’ bir şirket…

Ciliv’in ayrılmasının ardından doğal olarak yeni CEO kim olacak kulisleri de yoğunlaştı. Anımsayacaksınız 4 ay önce daha Ciliv görevinin başındayken Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bostan’ın adının geçtiğini yazmıştım. Ciliv’in ayrılmasıyla da THY Genel Müdürü Temel Kotil’in ismi dolaşmaya başladı. Hatta THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu bile konuşuldu.

Kulislerin son gözde ismi Kaan Terzioğlu. Önce bilmeyenler için Terzioğlu’nun kim olduğunu kısaca anlatayım. Boğaziçi Üniversite’sinin ardından çalışma hayatına ABD’de Arthur Andersen’da başladı. Ardından uzun yıllar yurtdışında farklı şirketlerde yöneticilik yapan Terzioğlu, 2012’ye kadar Cisco’da çalıştı, son görevi Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcılığıydı.

2012 yılında yeniden İstanbul’a yerleşen Terzioğlu, Sabancı Grubu şirketlerinden Akbank, AkSigorta, Teknosa ve Carrefoursa’nın yanı sıra Turkcell’in de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Terzioğlu, Bimsa, Kliksa, Avivasa, Abdi İbrahim, Nef, Karınca, Güven Hastanesi ve telekomünikasyon yazılım şirketi PiWorks’ün danışma kurulu üyesi olarak da görev yapıyor.

Terzioğlu’nu diğer rakiplerinden ayıran özelliği ise eşi, iş dünyasının yakından tanıdığı avukat Tulu Gümüştekin, Terzioğlu’nun karısı. Asıl mesleği avukatlık olan Gümüştekin, Türkiye’nin Avrupa Birliği yolculuğunda aktif görev üstlenen biri. Erdoğan ailesine özellikle de Emine Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan Tulu Gümüştekin, bir süredir Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor.

Özellikle yolsuzluk operasyonu döneminde Erdoğan ve ailesini can siparane savunan Gümüştekin, sadece AB politikalarında değil, diğer dış politika hamleleri, iç siyasetteki hemen hemen her konuda Erdoğan’ı savunuyor, gerçi Sabah Gazetesi’nde aksi bir durumun yaşanması neredeyse imkansız…

Dolasıyla Terzioğlu’nun koltuğa bu nedenle bir adım daha yakın olduğu konuşuluyor. Yeni müdür kesinleşince kimin “saraya” daha yakın olduğu da ortaya çıkmış olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar