Topuz uyarıyor!

Suruç’ta bir katliam yaşandı. Katliamı gerçekleştirenin IŞİD olduğu kanısı yaygın.

CHP, AKP İktidarının IŞİD denilen terör örgütüne yardım yaptığını açıklayıp durmuştu, seçim kampanyası boyunca.

Şimdi, İnsanları vahşice katleden bir örgüte yardım ettiğini ileri sürdüğü AKP ile hükümet kurmaya çalışıyor.

Ne diyeyim!

CHP’nin AKP ile ortaklık kurma girişimini CHP’nin deneyimli isimlerinden Ali Topuz’a sordum.

Topuz, CHP’nin üst yönetiminde AKP ile hükümet kurma eğilimini gördüğünü, ancak, bazı Genel Başkan Yardımcılarının bunun aksini söylediğini belirtti, şöyle devam etti:
“Hükümet demokrasi kurallarının işlediği bir mekanizma değil. Genelde, Başbakanın inisiyatifi ile yürür. Eskiden Bakanların da inisiyatifi vardı. Şimdi ise, önce Cumhurbaşkanı, sonra Başbakan söz sahibi.

Diyelim ki, CHP Adalet Bakanlığını aldı. CHP Adalet sistemini demokratikleştireceğini, hakim ve savcıların bağımsızlığını sağlayabileceğini, hukukun üstünlüğünü getirebileceğini mi sanıyor? Bu mümkün değil.”

Ali Topuz, “ AKP ile hükümet olmak CHP için tuzaktır” dedikten sonra da şunları söyledi:
“Şunu söylüyorum. Koalisyon olmayacak… Erken seçim olacak. AKP, tek başına hükümet olmayı düşünüyor. Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı böyle düşünüyor.”

Ancak, Topuz bir erken seçimde AKP’nin hüsrana uğrayacağını, beklediğinin çok altında oy alacağını belirtti, iddialı konuştu:
“AKP bütünlüğünü kaybetti. Menfaatlerin çatıştığı bir parti oldu. İç çekişme giderek büyüyor. Bir erken seçimde, Saadet Partisi çekim merkezi olacak. Herkes Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi ve partiyi nereye götürdüğünü görüyor.”

Ali Topuz, CHP’nin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hataya düşmemesi, AKP ile kurulacak olası bir iktidarı engellemeyen değil, engelleyen taraf olmak için çabalaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez, Topuz, onun gibi CHP’ye yıllarını vermiş, kendilerini değil, ülkeyi, CHP’yi düşünen arkadaşlarının söylemlerini ciddiye almalı, hatta onlarla fikir alış verişi yapmalıdır.

Bundan CHP yöneticileri kazançlı çıkacağı inancındayım.

CHP, AKP’nin 14 maddelik olmazsa olmazını reddetmeden, Topuz’un önerdiği gibi, AKP’yi iktidar yapmayacağını söyleyip görüşmelerden çekilmelidir.

CHP seçmeni “balık hafızalı” değildir.

CHP’nin, sürekli suçladığı AKP’yi sırtlayarak iktidara taşıması, bu partiye gönül ve oy vermiş milyonlarca insanı yaralayacaktır.

AKP için; “Koy verin gitsinler” sloganını atmamıştınız her halde…

Ne demiştiniz:
“Oy verin gitsinler”

Önceki ve Sonraki Yazılar