Transferle Gelenler

Transfer döneminin ses getiren iki takımı var, biri Fenerbahçe diğeri ise Antalyaspor. Gelen isimler ve ismi geçen futbolcular elbette ki heyecan verici. Transfer döneminde böyle bir strateji ile ilerlemek saygı duyulacak bir yöntemdir ancak keskin dönüşümler, zaman ister, büyük isimler büyük beklentiler yaratır ve ekstra baskı oluşmasına neden olur.

Antalyaspor bu baskıdan rahatlıkla kurtulabilir çünkü hedefleri zaten sadece stad doldurmak bu konuda başarılı olacaklarını düşünüyorum ancak Fenerbahçe’nin hedefi çok kısa zamanda yeni bir takım iskeleti oluşturmak ve bu oluşan oyuncu grubunu takım haline getirip hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak.

Fenerbahçe ligde yarışır, bunun aksini zaten düşünmek saçma olur. Ancak iş Şampiyonlar Ligi’ne geldiğinde aynı iyimserlikle yaklaşmak şimdilik biraz hayal gibi. Bunun en önemli sebebi takımın hala transfer arayışında olması. Fenerbahçe çok kendinden emin bir şekilde çıktı yola bakalım planlamaları ne kadar doğru bunu bize zaman gösterecek.

Bu transfer sezonunun sansasyonel transferler yapmayan ama yıldız olma sıfatını hak eden bir başka takımı ise Beşiktaş. Elindeki oyuncuların ne kadar değerli olduğunu gelen teklifler sayesinde kanıtlayan Beşiktaş’ın, akıllıca davrandığını söyleyebiliriz.

Sol bek için Tosic takviyesi yapan Beşiktaş, sağ bek için Andreas Beck ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Beck, Beşiktaş için hem çok ekonomik hem de oldukça etkili bir transfer oldu diyebiliriz. Tam bir istikrar abidesi, hücum yönü çok kuvvetli ve defansta oldukça dikkatli bir oyuncu, her iki ayağını da kullanabilmesi hem sağ bek hem sol bek olarak oynayabilmesi olumlu özellikleri. Son 5 senede sadece 1 sakatlık yaşadığını da söylemekte fayda var.

Beşiktaş bu sezon Şenol Güneş ile Bilic’in eksik bıraktığı tarafları da kapatacaktır. Taktik açıdan oldukça başıboş kalan Beşiktaş bu sezon yaptığı ve yapacağı takviyelerin yanında, oyuna doğru hamleler yapacak Şenol Güneş’le farklı bir noktaya gidebilir.

Beşiktaş yönetimini ayrıca kutlamak istediğim bir diğer nokta ise, pr çalışmaları. Demba Ba’yı sene boyunca çok iyi pazarladılar, taraflı tarafsız herkesin sevgilisi haline getirdiler ve Beşiktaş’ın sempatik, saygı duyulan takım imajına oldukça büyük katkı sağladılar. Yaptıkları sponsorluk anlaşmaları, transfer döneminde futbolcuların parlaması gibi birçok şey sıralanabilir. Çin takımlarının kendi başlarına kalkıp Türkiye’den sadece Beşiktaş’ın oyuncularına teklif yağdırmaya kalkacağını düşünmüyorum.

***

Bir öngörü veya tahmin adına ne derseniz deyin, önümüzdeki sezon Göztepe, Süper Lig’de olacak düşüncesindeyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar