11 yaşında hamile kalan öğrenci... 21 gün süren tecavüz...

11 yaşında hamile kalan öğrenci... 21 gün süren tecavüz...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadına yönelik şiddetle ilgili kasım ayı raporunu açıkladı. Verilere göre, Kasım’da 25 kadın ve iki çocuk en sevdikleri tarafından öldürüldü. Afyon’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen 11 yaşındaki kız çocuğu, 2.5 aylık hamile çıktı. Adana’da tanıştığı genç kadını kandırarak bir ayakkabı imalathanesine götüren kişi; burada genç kızın elini bağlayarak ağzını kapatıp, 21 gün boyunca sopa ve kemerle işkence yaptığı ve tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Utanç ayı 11 yaşında hamile kalan öğrenci... 21 gün süren tecavüz...Bu ay kadın cinayetlerinin en çok işlendiği iller İstanbul (4), Sakarya (3), Mersin (3), Şırnak (2) ve Antalya (2) oldu. Kadınların 12’si kendi evinde, 5’i sokakta, 1’i 
arabada, 2’si yakınının evinde, 1’i bahçede, 1’i otobüs durağında, 1’i deniz kenarında öldürülürken, 3’ünün nerede öldürüldüğü tespit edilemedi. 

Bu ay öldürülen kadınların çoğunluğu 25- 35 yaşları arasındaydı. Bu yaş aralığındaki kadınların yüzde 75’i boşanmak istediği için öldürüldü. 
Kadınların yüzde 52’si ateşli silahlarla, yüzde 15’i kesici silahlarla, yüzde dörtü ise boğularak öldürüldüler. 
Rapora göre, Kasım’da 29 çocuk ise istismara uğradı. Kasım ayında 4 çocuk okullarında, 6 çocuk evinde, 6 çocuk ise kaldığı öğrenci yurdunda istismara uğradı.

GEÇ GELEN KORUMA KARARI

Antalya’da kızları 3 yaşındaki Hira ve 5 yaşındaki Elasu’yu öldüren Göksel Akşener’in geçtiğimiz Eylül’de eşi Şura Akkök Akşener’i de öldürmeye kalktığı tespit edildi. Şura Akkök Akşener ancak iki kızı öldürüldükten sonra devlet korumasına alındı.

11 YAŞINDA HAMİLE KALDI

Afyon’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen 11 yaşındaki kız çocuğu, 2.5 aylık hamile çıktı. Savcılığın talimatıyla çocuğa kürtaj yapıldı, korumaya alındı. Küçük kız ifadesinde aynı sınıfta okuyan 13 yaşındaki sınıf arkadaşının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Küçük kızın ifadesi üzerine 13 yaşındaki erkek çocuk gözaltına alındı. Erkek çocuğun ailesi de, küçük kızın başkaları tarafından istismar edildiğini iddia edip, 3 tanığı savcılığa götürdü. Bunun üzerine erkek çocuk, adli kontrol şartıyla bırakıldı. Savcılık küçük kızın babasının birçok suçtan dolayı kaydının olduğunu belirterek, ailenin dört çocuğuyla ilgili koruma kararı aldırdı. Dört kardeş Afyon’daki Sosyal Hizmetler Çocuk Müdürlüğü’ne teslim edildi. 
Bursa’da Dilara K., kendisini taciz eden babasını; annesine şiddet uyguladığı sırada onu kurtarmak için silahla öldürmek zorunda kaldı.

21 GÜN TECAVÜZ VE İŞKENCE

Adana’da tanıştığı genç kadını kandırarak bir ayakkabı imalathanesine götüren kişi; burada genç kızın elini bağlayarak ağzını kapatıp, 21 gün boyunca sopa ve kemerle işkence yaptığı ve tecavüz ettiği ortaya çıktı. Şiddete uğrayan D.R.B. çıkarıldığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde: “Bu olay duyulursa ailemin bana zarar vermesinden korkuyorum. Bu nedenle evime gitmek istemiyorum. Kadın sığınma evine gitmek istiyorum” dediği öğrenildi. D.R.B. sığınma evine yerleştirildi.

PENCEREDEN ATLADI

Bursa’da G.A ayrılmak istediği erkek arkadaşının tecavüzüne uğradı. Genç kadın kurtulmak için evin penceresinden atladı atlamak istedi. Çevredekilerin müdahalesiyle hastaneye kaldırılan genç kadın, kurtulmak için intihar etmek istediğini açıkladı.

Yozgat’ta 28 yaşındaki Habibe Karadavut boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadığı erkek tarafından sokak ortasında babasının evine giderken kesici aletle öldürüldü. Habibe’nin 1 çocuğu da annesiz kaldı.  Şanlıurfa’da bir süre önce boşanan 20 yaşındaki Belkıs Varlık, sık sık gezmeye çıkması bahane edilerek babası tarafından önce kesici aletle yaralandı ardından eşarpla boğularak öldürüldü.