24 üniversiteliye YDG-H üyeliği ve propagandasından hapis cezası

24 üniversiteliye YDG-H üyeliği ve propagandasından hapis cezası

Kayseri'de PKK'nin gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları suçlamasıyla tutuklu yargılanan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ögrencisi Mehmet Açar ve Adnan Marhan yedi yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada tutuksuz yargılanan 22 üniversite öğrencisine ise terör örgütü propagandası yapmaktan 10'ar ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek’ suçundan yargılanan ikisi tutuklu 24 üniversite öğrencisi ikinci kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar Mehmet Açar ve Adnan Marhan, duruşmaya Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklardan beşi ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.
YDG-H üyesi olmak suçlamasıyla üç aydır tutuklu bulunan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Mehmet Açar, “Suçlamaları kabul etmiyorum, üniversite son sınıf öğrencisiyim, bir an önce okulu bitirmek istiyorum” dedi. Tutuksuz sanıklardan B.G, E.D, G.O., A.T. ve M.Ç ise suçlamaları kabul etmeyerek örgüt propagandası yapmadıklarını söylediler.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mehmet Açar ve Adnan Marhan’a ‘terör örgütü üyeliğinden’ yedi yıl altı ay hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan 22 sanık ise terör örgütü propagandası yapmak suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklara verilen 10’ar ay hapis cezasında hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verdi.