27 binden fazla belediyeden 16 seçilmiş belediye arasına girdi

27 binden fazla belediyeden 16 seçilmiş belediye arasına girdi

Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülke ve 27 binden fazla belediyeden 16 seçilmiş belediye arasına giren Edremit Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Avrupa'nın en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Avrupa Diploması” ödülüne layık görüldü.

Avrupa değerleri çerçevesinde aktif vatandaşlığı teşvik eden Avrupa boyutu organizasyonların ve sosyal dayanışma girişimlerinden dolayı, Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülke ve 27 binden fazla belediyeden 16 seçilmiş belediye arasına giren Edremit Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Avrupa'nın en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Avrupa Diploması” ödülüne layık görüldü. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka adına, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ertaş ve Tamer Acar “Avrupa Diploması” ödülünü Fransa’nın Strazburg Kenti’ndeki Avrupa Konseyi binasında düzenlenen törenle aldı. Edremit Belediyesi Güney Marmara’dan bu ödülü alan ilk ve tek belediye oldu.

Edremit Belediyesi'nin gerçekleştirdiği turizm, çevre ve gençlik üzerine yürüttüğü uluslararası projeler, katılımcı demokrasi anlayışı, yabancı kardeş şehirlerle kurduğu aktif diyalogları ve yürüttüğü ortak projeleri, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilen uygulamaları ile çocuk, genç ve engellilere yönelik hizmetler, “Avrupa Diploması” ödülünü kazanmasındaki kriterlerin oluşturulmasını sağladı. Avrupa Konseyi tarafından üyesi olan ve Avrupa idealini geliştirmek amacıyla aktif faaliyet gösteren yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955 yılından bu yana Avrupa Ödülü programı uygulanıyor. Buna göre sırası ile birinci aşamada ‘Avrupa Diploması’, ikinci aşamada ‘Avrupa Şeref Bayrağı’, üçüncü aşamada ‘Avrupa Şeref Plaketi’ ve son aşamada ‘Avrupa Ödülü’ veriliyor.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ödül töreninde yer alamadığını belirterek “Belediyemiz Avrupa çapında ödüllere ilk olarak 2017 yılında, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kutlamaları sayesinde Avrupa Konseyi'nin verdiği “12 Yıldız Şehri” unvanı ile başladı. Daha sonrasında yapılan etkinlik, proje ve Avrupa çapında hizmet kalitesiyle Avrupa Diploması ödülünü almayı hak ettik. Bu ödül ile Avrupa Konseyi’nin ve Avrupa Birliği’nin geliştirdiği vatandaşlara yönelik yerel politikaları uygulayarak, Avrupa çapında aktif yerel yönetimler arasına girmek üzere sağlam ve emin adımlarla ilerlemekteyiz. Avrupa Konseyi’nin merkezi Strazburg’da aldığımız “Avrupa Diploması” ödülü, hedeflediğimiz Avrupa Ödülü’nün ilk adımıdır. Sırasıyla Avrupa Diploması’ndan sonra Şeref Bayrağı ve Şeref Plaketine sahip olabilmemiz için yakın gelecekte daha da fazla yeni projelere imza atmayı hedefliyoruz.  Belediyemizin Avrupa çapında tanınırlığı arttırmak ve iyi uygulamaları örnek şehir yapmak adına Avrupa Ödülü’nü Ege Bölgesi’nde ilk kazanan belediye olmak istiyoruz” dedi.