ABD'den tansiyon yükselten açıklama

ABD'den tansiyon yükselten açıklama

Geçtiğimiz yıl neredeyse 3. Dünya Savaşı'nı getirecek olan ABD ile Kuzey Kore arasında soğuk rüzgar esmeye devam ediyor. ABD istihbarat birimi CIA, Kuzey Kore'nin füze programının sadece savunma amaçlı olmadığını aksine saldırıya odaklı olduğunu tespit ettiklerini duyurdu.

Washington ile Pyongyang arasında yaşanan gerilim ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un peş peşe kıtalararası balistik füze denemesinde bulunmasının ardından gerilen ilişkiler bugün CIA tarafından yapılan açıklamalarla zirve noktasına çıktı.

CIA Direktörü Mike Pompeo, Pyongyang yönetiminin füze programının savunma amacı taşımadığını aksine saldırıya yönelik olduğunu söylerken, “Pyongyang’ın bundan sonra atacağı adım silahlarını geliştirmek ve çok sayıda füzeyi ateşlemek” dedi.
Merkezi ABD’de bulunan Amerika Girişim Enstitüsü’nde konuşan Pompeo, “Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze programını geliştirmesi diğer ülkeler için ciddi tehdit oluşturuyor. ABD Başkanı Donald Trump, diplomatik çözüme odaklanıyor. Fakat CIA, farklı seçenekler üzerinde çalışıyor” diyerek olası bir askeri müdahalenin gündemde olduğunu dile getirdi.