Abdülkadir Selvi: AKP, MHP dışında iki partiyle daha ittifak için görüşüyor

Abdülkadir Selvi: AKP, MHP dışında iki partiyle daha ittifak için görüşüyor

AKP kulislerinden verdiği bilgilerle tanınan gazeteci Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İttifak için Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile de görüşüyoruz" dediğini iddia etti.

 
 AKP kulislerinden verdiği bilgilerle tanınan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programına katılan Selvi, 2019 seçimlerine MHP ile ittifak yaparak girmeye hazırlanan AK Parti'nin SP ve BBP ile de ittifak yapma hazırlığında olduğunu söyledi.

"EN UYGUN MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR"

Selvi şu ifadeleri kullandı:

- Üstüne basa basa, altını çize çize söyleyelim. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Uygulanabilir en pratik model üzerinde çalışılıyor.

"SAADET VE BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR"

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunu söylüyor: "Medya bizim yüzde 50 artı 1 için MHP ile ittifak yapacağımızı söylüyor. Bu doğru değil. MHP buna 'Cumhur ittifakı' diyor, biz 'Milli ittifak' diyoruz. Medya ise bunu sadece seçimlere indirgiyor. Bu konjoktürel bir ittifak değil. Yeni dönemi, yeni sistemi inşa ediyoruz. Bunu tek olarak düşünmeyin. Bu ittifak sadece MHP ile kalmayabilir. İki parti ile de görüşülüyor. Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi de bu ittifakta yer alabilir. İkisi ile de görüşülüyor."