Adalet Nöbeti'ne polis müdahalesi

Adalet Nöbeti'ne polis müdahalesi

Antalya adliyesi içindeki Antalya barosunun adalet nöbetine polis müdahalesi...

Antalya adliyesi içindeki Antalya barosunun adalet nöbetine polis müdahale etti.

Müdahaleye rağmen avukatlar basın açıklamasını okudu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bundan tam yedi hafta önce İstanbul Barosu avukatları Cumhuriyet Gazetesi tutukluları için Çağlayan Adliyesinde bir nöbet başlattılar. Bu nöbet tüm adliyelerde artarak devam etmektedir. Antalya'da, aradan yaklaşık 250 gün geçmesine karşın iddianamesi dahi yazılmayan meslektaşlarımız var!!! Bugüne kadar Antalya Barosuna kayıtlı 62 avukat hakkında soruşturma yapılmış ve 21 meslektaşımız da halen tutukludur. 

Bazı cezaevlerinde avukat müvekkil görüşmelerinde gardiyan bulunmamakta, ses kaydı alınmamakta, süre kısıntısı bulunmamakta, ayda bir açık görüş izni var iken Antalya'daki koşullar ne yazık ki savunma yapan avukatlar ve tutuklu avukatlar yönünden son derece ağırdır. Antalya L tipi Cezaevindeki fiziki koşullar da içler acısıdır. Görüşmeyi bekleyen meslektaşlarımız su dahi bulamamaktadır.

Genel olarak manzara şudur:

İstanbul Barosu avukatları nezdinde başlayan adalet nöbeti bugün tüm Türkiye’de çeşitli illerde aynı anda, aynı saatte; adliye mekanizması ve tutukluluk uygulamasının yargısız infaz aracı haline getirilmesine karşı, meslektaşlarımızın serbest bırakılması, adalet sisteminin hukuka uygun hale gelmesi ve uygulanması için tutulmaktadır. Hepimizin bildiği gibi son süreçte hukuksuzluk ve adaletsizlik hiç olmadığı kadar yoğun ve fütursuz biçimde gerçekleşmektedir. İnsanlar, belgesiz, bilgisiz, kanıtsız, sorgusuz sualsiz ve usulsüz olarak gözaltına alınıp tutuklanabilmektedir. Uzayan soruşturmalar bir türlü tamamlanmamakta, ortaya bir iddianame konulamamaktadır. Dava açılsa dahi tutukluluk halinin devamına karar verilmekte ve duruşmalar aylar sonrasına atılmaktadır. Bu yapılanlar hukukla açıklanamaz. Uzayan süreçler adaletsizlik doğurmaktadır. Biz buna boyun eğemeyiz, izin veremeyiz. Bu nedenlerle avukatlar olarak tutuklu meslektaşlarımız nezdinde başlayan ve esasen haksızlığa uğrayan herkes için hukuk ve adalet talebi ile 18 Mayıs perşembe saat 11:30 - 12:30 arasında bulunduğumuz adliyelerde adalet nöbetimizi tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz. Bu nöbet tüm haksız yere gözaltına alınanlar ve tutuklananların haklarının savunulması içindir. Bu nöbet hakkın, hukukun ve adaletin sembolüdür. SAVUNMA TUTUKLANAMAZ. SAVUNMA

YARGILANAMAZ. SAVUNMAYA ÖZGÜRLÜK.