Afrin'den geldik diyerek...

Afrin'den geldik diyerek...

Amasya’da kendilerini Afrin’de görev yapan askerler olarak tanıtıp gösterdikleri askeri kimlikler sayesinde bir hafta boyunca otel ve restoranda konakladıktan sonra alışveriş yaparak vatandaşları dolandırmaya çalışan 2’si ordudan atılan eski asker olmak üzere 3 kişi ihbar üzerine polis tarafından yakalandı.

Bir hafta önce 'Afrin’den geldik' diyerek askeri kimliklerini gösterdikleri bir otelde konaklayıp restoranda yemek yiyen ve telefoncudan taksitle ödeyeceklerini belirttikleri 8 bin liralık 2 cep telefonu alan ve daha sonra komutanları için kurban keseceklerini söyledikleri bir köylüyü dolandırmaya çalışan 3 kişi, ihbar üzerine Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Üzerindeki kimliklerin askeri kimlik olduğu belirlenen şahıslardan T.Y.’nin uzman onbaşı, İ.G.'nin de uzman çavuş olarak TSK’da önceden görev yaptığı ve çeşitli dolandırıcılık suçlarına karışmalarından dolayı orduyla ilişiklerinin kesildiği tespit edildi. Bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde T.Y. ile İ.G.’nin yanlarındaki S.K.'nin da kendisini asker olarak tanıttığı anlaşıldı.

Kendisinden kurban kestirmek için küçükbaş hayvan almaya çalışan şüphelilerden parasını istemesi üzerine tartaklanması sonrası şüphelenip cep telefonu satan işyeri sahibiyle birlikte durumu polise bildirdiklerini anlatan Şıhoğlu köyünden Hamdullah Demir, "Bana 'Biz Afrin’den geldik. Ben askerim, gaziyim. Malulen emekli ettiler' dedi. Çıkarttı, kimliği gösterdi ama bunları gözüm tutmadı" dedi.
Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.