AKP'li başkan ile mali müşavir arasındaki 'gusül abdesti' davası sonuçlandı

AKP'li başkan ile mali müşavir arasındaki 'gusül abdesti' davası sonuçlandı

Ardahanlı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ömer Türkoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’a yönelik 21 Kasım 2016 tarihinde sosyal medya hesabında yazdığı yazı nedeniyle mahkemelik oldu. Türkoğlu yargılandığı davadan beraat etti

Ardahanlı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ömer Türkoğlu, oturduğu mahalledeki su sorunlarını sosyal medya hesabından dile getirdi.

Türkoğlu, AKP'li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'a hitaben sosyal medya hesabından Karagöl Mahallesinde suların tazyikli akmaması nedeniyle birkaç defa yetkililere bu durumu bildirdim ancak bu sorun bir türlü çözülmediğini belirterek ‘Ola Faruk benim evimin olduğu caddede su var ama tazyik yok. Sen delikanlı isen sana bir soru, bu caddede oturanlar gusül boy abdesti alamazlarsa günahı kime’ diye yazdı.

AKP'li başkan Köksoy bu sözler üzerine, Ömer Türkoğlu hakkında hakaret davası açtı ve suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık bir yıl süren dava sonucunda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ömer Türkoğlu, yapılan yargılama sonucunda yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle CMK'nın 223/2-a maddesi gereğince beraat etti.

Türkoğlu, “Yüce Türk yargısına her zaman güveniyorum. Ben Belediye Başkanı Faruk Köksoy’a hakaret etmedim. Evimin olduğu Karagöl Mahallesinde suların tazyikli akmaması nedeniyle birkaç defa yetkililere bu durumu bildirdim ancak bu sorun bir türlü çözülmedi. Bunun üzerine sosyal medya hesabımda ‘Ola Faruk benim evimin olduğu caddede su var ama tazyik yok. Sen delikanlı isen sana bir soru, bu caddede oturanlar gusül boy abdesti alamazlarsa günahı kime’ diye yazdım. Bu yazım üzerine Başkan Köksoy hakaret davası açmış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme nihayet sonuçlandı ve beraat ettim” dedi.