AKP'li Başkan İtiraf etti: Tarihi köprüye zarar verildi

AKP'li Başkan İtiraf etti: Tarihi köprüye zarar verildi

AKP'li Belediye Başkanı tarihi köprüye zarar verildiğini kabul ederek çalışmaların köprünün tarihî dokusuna zarar verdiğini açıkladı

Tokat'ın Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan tadiletı uzun süredir devam eden tarihi Seymenli Köprüsü'nde tarihi dokunun tahrip edildiğini açıkladı.

Uzun süredir tadilat çalışması devam eden Seymenli Köprüsü'nde halk köprüye zarar verildiğini belediyeye şikayet etti. Şikayetlerin artması üzerine Belediye Başkanı Özdilek Özcan köprüdeki çalışmaları giderek inceledi. Ve o da tarihi köprüye zarar verildiğini gördü.

Özdilek Özcan bunun üzerine 'Aziz halkımın dikkatine' başlığı ile sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Yapımı ve Restorasyonu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan Seymenli Köprüsün'de çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmalarının köprümüzün tarihî dokusuna zarar verdiğini gözlemledik ve önceki haftalarda harekete geçtik. Karayolları Bölge Müdürlüğün'den Erdemlere ait binaya ve Niksar Vakfına bağlanan doğalgazdan kaynaklı kot farkı oluştuğunu ve oluşan bu kot farkı nedeniyle merdiven uygulamasına geçtiklerinin bilgilerini aldık. Şahsım olarak, tarihiyle tarih yazmış kadim şehir Niksar'ın dokusuna zarar verecek hiçbir dokunuşa razı olmadığımı ve konuyla ilgili rahatsızlıklarını ifade eden halkımla aynı düşüncede olduğumu bildirmek isterim. Bunun için Tarihi Seymenli Köprümüzün restorasyonuna önceki haftalarda müdahil olduk. Anıtlar kurulu nezdindeki girişimlerimiz devam etmekte olup, bugün itibariyle Belediyemiz Teknik ekipleri bu konuyu kurul gündemine taşımış, kurulun en kısa zamanda bu sorunu çözüme kavuşturmalarına yönelik irade oluşturulmuştur. Konunun takipçisi olacağımızın da altını hassasiyetle çiziyorum.
Niksar bizim, başka Niksar yok ve biz birlikte Niksarız.
Saygılarımla..

İnş. Müh. Özdilek ÖZCAN
Niksar Belediye Başkanı

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Başkanın bu açıklamasından sonra Niksarlılar tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Bir kullanıcı Belediye'nin yaptığı açıklamanın altına "Niksar Çanakçı Deresi üzerinde bulunan köprülerden tarihi SEYMENLİ KÖPRÜSÜ'nün yıllar önce restorasyon adı altında başlatılıp uzun süre ihmal edildikten sonra şimdilerde hız kazanan onarımı yanlış, sakıncalı ve aslına aykırı bir tarzda sürdürülmektedir.Bu kadim, bu eski eser niteliği taşıyan köprünün aslına uygun biçimde yapılması gerçeğini bir kez daha vurguluyor, belediye başkanını duyarlılığından ötürü kutluyor, yetkililerin konuya önemle eğilmesi ve gereğinin ivedilikle hayata geçirilmesini talep ediyorum." diye yazdı.

BIKTIK YEMİNLE BIKTIK

Bir başka yurttaş ise "Bıktık yeminle bıktık şimdi bida yık bida yap kaç ay kullanma yapılıyor bida yık bu milletin parası bu kadar basit harcanmamalı madem böle düşünüyordunuz bunu ilk anda müdahale olup düzeltirdiniz bu kadar uzamaz çöpe para atılmazdı bu daha mantıklı olurdu Niksar gibi yer aylardır bi köprü yapamadı yazık" ifadelerini kullandı.

HER SENE AYNI SENARYO

Bir başka kullanıcı da "İş işten geçtikten sonra köprü eski halini kaybettikten sonra açıklamaya gerek yok. 3 yılda bi köprü yapılmaz mı? Her sene yıllık izinde aynı senaryo, 3 yıldır." yazdı.