AKP'li belediye meydandaki ağaçları söktü... Savunma yine aynı...

AKP'li belediye meydandaki ağaçları söktü... Savunma yine aynı...

Peribacalarıyla ünlü Kapadokya'daki Uçhisar Beldesi'nde meydan yapımı için ağaçlar yerinden söküldü. Söküm işlemine tepki gösterenlere karşı belediye başkanı "Ağaçları kesmedik, başka alanlara naklettik!" dedi

Türkiye’nin önemli turizm mekânları arasında yer alan Nevşehir’in Uçhisar Beldesi’nde meydan yapım çalışmaları başladı. Çalışma kapsamında bölgedeki bir parktan ağaçlar söküldü. İş makineleriyle yapılan sökme işleminde ağaçlara zarar verildiğini iddia eden yerel halk, sökme işlemine tepki gösterdi. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ise ağaçların tamamının gerekli tedbirler alınarak taşındığını söyledi.

SÖKÜM İŞLEMİ SIRASINDA VİNÇ KULLANILDI

Peribacaları ile ünlü Kapadokya’daki Uçhisar Beldesinin meydan projesi kapsamında, bölgede bulunan parktaki bazı ağaçların sökülmesine karar verildi. İş makineleriyle yapılan sökme işleminde ağaçlara zarar verildiğini belirtenler projeye tepki gösterdi. 50 yaşın üzerinde olan 8 ağacın akıbetinin belirsiz olduğunu savunanlar söküm işleminde vinç kullanılmasının doğru olmadığını savundu. Bölgede az sayıda bulunan ağaçların belediye tarafından sökülmesine karşı kampanya başlatılması planlanıyor.

BELEDİYE BAŞKANI KARAASLAN: AĞAÇLARI VİNÇLE SÖKTÜK

 Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ağaçlara zarar verildiği iddialarını yalanladı.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan meydan projesi kapsamında ağaç sökme işleminin yapıldığını, ağaçları korumak adına tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. Uçhisar’da yapılan birçok sosyal etkinlik için meydana ihtiyaçları olduğunu belirten Karaaslan, “İstanbul için Nişantaşı neyse Kapadokya için de burası Uçhisar’dır. Biz bu misyonu yüklenmişken ağaç yok etme imkânımız asla olamaz” dedi.

Meydan düzenlemesi kapsamında bölgeden sökülecek 23 ağaç belirlediklerini ve bunları başka bölgelere taşıdıklarını söyleyen Karaaslan şöyle devam etti: “Meydan projesi kapsamında bazı ağaçların yerlerini değiştirme durumumuz ortaya çıktı. Biz bu ağaçları kesmedik vinçle söktük. Nakletmek amacıyla gerekli tüm önlemleri aldık. Ben ziraatçı çocuğuyum. Ağaç katliamı yapma gibi bir lüksümüz olamaz. Söküm işlerini ciddiyetle yaparak onları taşıdık. Bölgedeki ağaçları başka yerlerde yaşatmaya devam ediyoruz. Keşke imkanımız olsaydı mekân açısından onları da taşımasaydık.”