AKP ve Erdoğan 24 Haziran Seçimleri için devletin tüm imkanlarını kullanıyor

AKP ve Erdoğan 24 Haziran Seçimleri için devletin tüm imkanlarını kullanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AKP Hükümeti devletin uçağından makam aracına kadar 24 Haziran Seçim çalışmalarında kullanıyor. Bunun bir örneği de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yaşandı. Belediye ya da belediye faaliyetleri için kullanılması gereken İBB’nin resmi Twiter hesaplarından AKP'nin seçim propagandası yapıldı.

İBB’nin resmi Twiter hesaplarından AKP'nin bildirim ve paylaşımlarının sürekli retweetlendiği dikkat çekti. 

Konuyu fotoğraflarla belgeleyerek İBB Meclis gündemine getiren CHP’li İBB Meclis Üyesi Berke Merter,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a uyarıda bulunarak şunları şöyledi: "Devlet kurumu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin muhtelif olan resmi Twiter hesaplarından AKP'nin bildirimleri ve paylaşımları sürekli retweetlenerek seçim propagandasına tüm hızla hükümete destek vermeye devam ediyor: Bu etik değil, doğru değil, hakkaniyetli hiç değil, seçime gölge düşürüyor,"eşit şartlarda seçimler için yarışma" hakkı ayaklar altına alınmış vaziyette! derhal vazgeçin"

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın cevaplaması isteği ile soru önergesi veren CHP İBB Meclis üyesi Berke Merter'in soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: "Seçim; insanların kendilerini yönetecek kişileri seçmesidir ve bu seçimde seçilecek olan kişiler eşit şartlarda yarıştığı zaman seçimin bir anlamı, seçimde kazanılan sonucun bir önemi vardır. Ama maalesef görüyoruz ki; ülkemizde demokrasinin en önemli kuralarından bir tanesi olan "eşit şartlarda seçimler için yarışma" hakkı ayaklar altına alınmış vaziyette. Devletin tarafsız olması gereken kurumları adeta hükümetin seçim propagandasını yapıyor ve bizler bunu her gün TRT ekranlarından izliyoruz.

Daha önceki seçimlerde ve AKP mitinglerinde de gördüğümüz Kamu Kurumu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de tavrı da bu doğrultudaydı. Belediye otobüslerinin bedava hizmet etmesinin yanında, AKP seçim afişlerinin İBB araçlarının ve çalışanlarının yardımıyla astırıyor bu da yetmiyor,  bünyesinde çalışan çalışanlarına mitinglerde katılım sayısını fazla göstermek için mesajlar aracılığı ile miting meydanlarına çağırarak psikolojik baskı yapılıyor.

Şimdi de teknolojinin öneminin büyük olduğu günümüzde; sosyal paylaşım sitelerinden de ekde sunduğumuz fotoğraflardan da görüldüğü üzere Devlet kurumu olan İBB'nin muhtelif Twiter hesaplarından AKP'nin bildirimleri ve paylaşımları sürekli retweetlenerek seçim propagandasına tüm hızla hükümete destek vermeye devam ediyor. Resmi yayın organı olan derginizin kapaklarında da yine adayların sadece bir tanesine yer verilmesi etik değildir. Bu eşitlik hiç değildir."

İşte İBB'nin resmi Twitter hesabından yapılan AKP'nin paylaşımları: