Aleviler dostluk yemeğinde buluştu

Aleviler dostluk yemeğinde buluştu

Avrupa Alevi Düşünce Derneği İzmir İl Başkanlığı tarafından dostluk yemeği düzenledi. Yemekte konuşan dernek başkanı İsmet Abbasoğlu, “Kültürel ve sosyal alanda çalışmalar yaparak geleceğimize katkı sağlayacağız” dedi.

Nil KAHRAMAOĞLU/ İZMİR-YURT

Avrupa Alevi Düşünce Derneği İzmir İl Başkanlığı tarafından dostluk yemeği düzenledi. Dostluk yemeğine CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko, Özcan Purçu, Tacettin Bayır ve STK temsilcileri de katıldı. Yemekten önce konuşma yapan Başkan Abbasoğlu, “ 2018 yılı örgütlenme yılımız olacak. Hızlı bir şekilde örgütlenmeye çalışıyoruz. Kurumumuzun felsefesinde inançsal çalışmalar yok. Kültürel ve sosyal alanda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden Alevi ve Sunni fark etmeksizin tüm vatandaşlarımıza kapımızın açık olduğunu bir kez daha söylemek isterim. Bu akşam ki yemeğe katılan tüm dostlar iyi ki varsınız” dedi. 

‘DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE VERMELİYİZ’

Dernek Başkanı İsmet Abbasoğlu ile çok güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Kani Beko, “Bu akşam bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkür ederim. Derneğimizin önce Türkiye’de sonra da tüm Avrupa’da bu tarz çalışmalarının hızlanmasını isterim. Biliyorsunuz meslek odaları ve sendikalar ülkemizde çok önemlidir. Ancak son günlerde çıkarılan bir yasayla bunu yok ediyorlar. Milyonlarca üyesi olan dernek ve sendikaları etkisiz hale getiriyorlar. Ben de diyorum ki her şeyden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde demokrasi ve insan hakları mücadelesini gelin hep birlikte verelim” dedi. 

‘HER KOŞULDA YANINDAYIZ’

Dostluk yemeğine davet eden dernek yöneticilerine teşekkür eden Özcan Purçu, “Kolayı herkes başarır ancak zoru başarmak herkesin haddi değildir. Bu zor günlerde inadına özgürlüğü, barışı, demokrasiyi savunacağız. Alevi derneklerinin çalışmalarını her zaman takip ediyorum. Her zaman her koşulda yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim” diye konuştu. 

‘TEKRAR ADAY OLMAYACAĞIM’ 

Avrupa Alevi Düşünce Derneği’ni kuran arkadaşları kutladığını söyleyen Tacettin Bayır, “Bu ülkeyi yönetenler bizi parçalayarak, yok ederek yönetmeye çalışıyor. Biz yıllardır bu kavganın mücadelesini verdik.  Vekilliğim döneminde 8 genel başkan gördüm. Ancak yeni gelen hiçbir başkanın partiyi uçurduğunu görmedim. Yani mesele genel başkanda değil mesele tabanda. Vatanımıza, bayrağımıza, Atatürk’e sevgimiz gibi birbirimize kenetlenmeliyiz. Herkes kendi çıkarını düşünüyor. Ben nasıl olurumu bırakıp bu parti için, cumhuriyet için, ülke için neler yapabiliriz demediğimiz sürece bir adım ileri gidemeyiz. Artık bunu bırakmamız gerekiyor. 3 yılda 3 dönem vekil seçildim. Gençlerin önünü açmak için bu vekillik dönemim sonunda bir daha aday olmayacağımı da sizlerin aracılığıyla belirtmek isterim” dedi.