Altın madeni için, ağaç kıyımına ramak kala!

Altın madeni için, ağaç kıyımına ramak kala!

Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nın yakınına kurulmak istenen altın madeni için, Kanadalı şirket çalışmalara başlamış yurttaşlar da önceki gün ve dün madeni protesto etmişti. Bugün ise bölgedeki ağaçların işaretlenmiş olması yine tepki çekti.

Birgün'den Mustafa Dermanlı'nın haberine göre Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı Atikhisar Barajı, Kanadalı bir maden şirketi olan Alamos Gold’un işgali altında. Üç maden ruhsatı alanının birleştirilmesi ile 3432 hektar büyüklüğündeki bir alanda faaliyette bulunacak olan Kirazlı Altın Madeni işletmesi, hukuka aykırı bir şekilde ‘’ağaç kıyımına’’ başladı.

Dün Çanakkale’deki yaşam savunucularının, ekoloji örgütlerinin, yurttaşların katılımıyla önceki gün de Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımıyla proje bölgesinde gerçekleşen basın açıklaması oldukça kalabalık geçmiş ve ağaç kıyımına büyük tepki gösterilmişti.

Yurttaşlar bugün ise Atıkhisar’da çalışmaların yapıldığı bölgede ağaçların işaretlenmiş olduğunu fark etti. İddiaya göre işaretlenen ağaçların sayısı binlerle ifade ediliyor. Bölgedeki yurttaşlar bu duruma da tepki göstererek: ‘Dağda işaretlenmiş ve öldürülmeyi bekleyen kurbanlar! On binlerce ağaç kesilecek. Atıkhisar Barajı su toplama havzası yok edilip binlerce ton moloz ve zehirli çamur yığınları ile doldurulacak’ dedi.