Amasra'da selde mahsur kalan otobüse ulaşıldı

Amasra'da selde mahsur kalan otobüse ulaşıldı

Bartın'ın Amasra ilçesi Göçgündemirci Köyü Mevkii'nde Kalaycı Köprüsü üzerinde sel suları nedeniyle mahsur kalan yolcu otobüsü ile diğer araçlara kurtarma ekipleri iş makinesiyle ulaştı.

Mahsur kalan araçlardaki bazı yolcuların da sığındığı otobüste 47 kişinin bulunduğu belirtildi.
Otobüsten önce bir bebek, iş makinesiyle alınıp geride bekleyen Sahil Güvenlik botuna götürüldü ve güvenli bölgeye alındı. Daha sonra otobüsteki diğer yolcular 8-9 kişilik gruplar halinde iş makinesiyle otobüsten alınıp sel sularının içinden tahliye edildi. Bartın Valisi Nusret Dirim, 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 iş makinesiyle otobüse ulaşıldığını açıklarken, "Güçlü bir kepçe bu. Yolcular bu kepçeyle otobüsten alınıp güvenli bölgeye götürülüyor" dedi. Vali Dirim, Samsun'dan bekledikleri helikopterin hava muhalefeti nedeniyle geciktiğini belirterek, "Helikopter, Sinop'ta yakıt ikmali yaptı. Bölgede yoğun sis, otobüsün olduğu yerde büyük ağaçlar var. Helikopter müdahalesinin sonuç verip vermeyeceği konusunda tereddütler vardı. Bu yüzden karadan imkanlar zorlanarak kurtarma operasyonu başlatıldı" dedi.
Vali Dirim ayrıca bölgede köylerde kurtarılmayı bekleyenler olduğunu da söyledi.
SEL SULARI EVİ YIKTI
Amasra'daki Çakraz tatil beldesinde dere kenarında bulunan 3 katlı ev sel sularının etkisiyle yıkıldı. Habip Kaya'ya ait ev, sel sularının aktığı yöne doğru devrilerek tamamen yıkıldı. Habip Kaya ve ailesi, evin yıkılacağını anlayıp binayı tahliye edince olası can kaybının önüne geçildi. Çakraz bölgesinde çok sayıda aracın sel sularıyla sürüklendiği belirlendi.