Anadolu lisesinde 'cami saydırmaca' adı altında cinsel istismar ve şiddet iddiası

Anadolu lisesinde 'cami saydırmaca' adı altında cinsel istismar ve şiddet iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Tur Yıldız Biçer, Manisa’da yaşanan cinsel taciz ve şiddet skandalını meclis gündemine taşıdı.

Manisa’da Ahmetli Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören ve okula ait pansiyonda kalan 9. sınıf öğrencisinin yine aynı okulda örenim gören ve aynı pansiyonda kalan 12. sınıf öğrencisi tarafından cinsel istismara ve şiddete uğradığını öğrenen CHP’li Biçer, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.
 
Manisa’da Ahmetli Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören ve okula ait pansiyonda kalan 9. sınıf öğrencisinin yine aynı okulda örenim gören ve aynı pansiyonda kalan 12. sınıf öğrencisi tarafından cinsel istismara ve şiddete uğradı.

Ahmetli Anadolu Lisesi’ne ait pansiyonda gerçekleşen cinsel taciz ve şiddet olayının “cami saydırmaca” ismiyle yapıldığı, cami isimlerini bilmeyen 9. Sınıf öğrencilerinin, 12. Sınıf öğrencileri tarafından cinsel organları sıkılarak tacize uğradıklarına dair okul yönetimi tarafından bir veliye anlatıldığını ve velinin de bu şekilde konudan haberdar olduğu bilgisini paylaşan Biçer:

"Bakanı İsmet Yılmaz'ın konudan haberdar olup olmadığını bilmiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da aynı şekilde…

Olay her ikisinin de doğrudan ilgilendiriyor.

Benim yaptığım araştırmalara göre okul müdürü bu suça karışan öğrencilere önce okuldan uzaklaştırma cezası veriyor, sonra da olayın duyulmasını önlemek ve üstünün örtülmesi amacıyla bu cezadan da vazgeçiliyor.

Haliyle suç ve istismar da büyüyor.

Ben de böylesine ciddi bir olayın sonrasında yetkililer tarafından sorumlulara nasıl bir işlem uygulandığını sordum, cevabını da bekliyorum.

Bu olay AKP döneminin cinsel istismar vakalarının yeni bir safhası bence." ifadelerini kullandı.
Biçer yaptığı açıklamanın devamında :"Hem iç hukukumuza hem de tarafı olduğumuz “Çocuk Hakları”na dair uluslararası sözleşmelere uygun olmayan bir durumda dahi şimdiye kadar sessiz kalınması bu iktidarın utancıdır.

Bakan’a, resmî olarak sorduğum soruları buradan bir kez daha sizin aracılığınızla da sormak istiyorum." dedi.

Biçer'in Milli Eğitim Bakanına verdiği yazılı soru önergesinin içeriği ise şu şekilde:

*Ahmetli Anadolu Lisesi’nde yaşanan cinsel taciz ve şiddet ile ilgili olaydan Bakanlığınız haberdar mıdır?

*Ahmetli Anadolu Lisesi’ne ait pansiyonda gerçekleşen cinsel taciz ve şiddet olayının “cami saydırmaca” ismiyle yapıldığı, cami isimlerini bilmeyen 9. Sınıf öğrencilerinin, 12. Sınıf öğrencileri tarafından cinsel organları sıkılarak tacize uğradıklarına dair okul yönetimi tarafından anlatıldığı ifade edilen olayın doğruluğu araştırılmış mıdır?

*Olay ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

*Pansiyonda görevli kişilere herhangi bir hukuki işlem uygulanmış mıdır?

*Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okul yurdunda bu şekilde bir olayın gerçekleşmesini nasıl açıklayacaksınız?

*Bu olayın sorumluları hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?