Ankara Barosu o ailelere sahip çıktı

Ankara Barosu o ailelere sahip çıktı

Ankara Barosu, çocukları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin şiddetine maruz kalan ailelere sahip çıktı.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. R. Erinç Sağkan, Ankara Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren Hacılar Köyü imamının çocuklara şiddet uyguladığı iddiasına ilişkin olarak yürütülen soruşturmada mağdur çocukların ve ailelerinin avukatlığını,konunun uzmanlarından Av. Deniz Özbilgin ile birlikte, üstlendi.

Av. Erinç Sağkan; "Hacılar Köyü imamının, okulda halihazırda atanmış bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmadığı için okulda görevlendirildiğini, çocuklara sistematik olarak elle, tekmeyle ve sopayla şiddet uyguladığının iddia edildiğini ve iki çocuğun darp raporu aldıklarını birçok çocuğun da şiddet gördüklerini ifade ettikleri halde çocukların durumu ailelerinden saklamak zorunda kaldıklarını" ifade etti.

Bugün ailelerle birlikte Gölbaşı C. Savcılığında ifadeye katılan Sağkan: “Çocukların kaval kemiklerine ve sırtlarına sopayla vurulduğu iddiası olduğunu, tüm erkek çocuklara uzun süredir şiddet uygulandığını" ifade etti. Av. Erinç Sağkan ayrıca, “Müşteki ailelerin şikayetten vazgeçirilmeye çalışıldığını, ikna olmayınca tehdit aşamasında baskı uygulandığını, şikayetten vazgeçmeyen ailelerin ise çocukların okulda dışlandığını, zorbalığa uğradığını, hatta Okul müdürünün de olayı örtbas etmeye çalıştığını ifade ettiğini” belirtmiştir.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. R. Erinç Sağkan; "Gerek şiddet uygulayan imam, gerekse göz yuman okul müdürü hakkında gerekli cezai ve idari yaptırımların uygulanması için yasal süreci gerek bireysel olarak gerekse Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezimizin kurumsal desteği ile sonuna kadar takip edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.