Ankara Üniversitesi’nde öğrencilere 'Ramazan'da yemek yiyemezsiniz' diyerek saldırdılar!

Ankara Üniversitesi’nde öğrencilere 'Ramazan'da yemek yiyemezsiniz' diyerek saldırdılar!

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde iki grup arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Polis, en az 20 kişiyi gözaltına aldı. Saldırının "Ramazanda burada yemek yiyemezsiniz" tehdidiyle başladığı öne sürülüyor

Gerilimin gün içerisinde ülkücü grubun öğrencileri "Ramazanda burada yemek yiyemezsiniz" tehdidiyle başladığı öne sürüldü. Bir grubun, yemekhanede bulunan öğrencilere de saldırdığı öğrenildi.

soL haber portalı, ülkücülerden oluştuğu ifade edilen bir grubun pil ve demir atarak öğrencilere saldırdığını, özel güvenlik ve polisin saldırganlara müdahale etmediğini yazdı.

İddiaya göre, ülkücü grup önce Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kütüphanesine saldırarak orada bulunan öğrencileri yanlarında taşıdıkları pala ve satırları gösterip tehdit ederek dışarı çıkartmaya çalıştı. Asistanların kapısında asılı olan ihraç edilen akademisyenlerin resimleri yırtıldı. 

Kütüphaneye saldırının ardından İlef binasına yönelen bir grup ülkücünün, binanın çevresinde bulunan Çatı Kafe ve Pastane’de oturan öğrencilere “Ramazan ayında burada yemek yiyemezsin” diyerek taşlarla saldırıya geçtiği ifade edildi.

Polis, İlef binasından çıkmaya çalışan öğrencilere saldırırken, ülkücü grup fakülte kapısını taşlamaya başladı. Polisin kampüs içine biber gazı atması ile dağılan grup, slogan atarak okulu terk etti.

DHA: En az 20 gözaltı

Doğan Haber Ajansı (DHA) ise karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktığını, palaların da kullanıldığı kavgada 3 kişinin yaralandığını, polisin ise 20'ye yakın kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

Sosyal medyada ise okulda Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan 13 askerin şehit olması sonrası asılan Türk bayrağının indirilmeye çalışıldığı, bunun üzerine kavga çıktığı öne sürüldü.