Antalya'da SİT alanına ikinci kadınlar plajı

Antalya'da SİT alanına ikinci kadınlar plajı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'da 3'üncü derece doğal SİT alanındaki Uğrak'a yapacağı kadınlar plajı için ihale süreci başladı.

Antalya'da ilki dünyaca ünlü Konyaaltı sahibinin devamında, kentin Kemer'e çıkış yolu üzerinde Sarısu mesire alanında oluşturulan 'Kadınlar Plajı'nın ikincisi için ihale süreci başladı. Alanya ve Gazipaşa arasında bulunan Uğrak Mahallesi'nde 3'üncü derece doğal SİT alanı içinde kalan 12 bin 720 metrekare alanda yapılacak kadınlar plajının ihalesi için son teklif verme gün ve saati 30 Haziran Perşembe saat 14.30 olarak ilan edildi. İhale sürecinin ardından Uğrak Kadınlar Plajı 120 günde tamamlanacak. İhale kapsamında sahilde peyzaj düzenlemesiyle birlikte büfe ve tuvalet yer alacak.
Büyükşehir Belediyesi, kentin batı bölgesindeki kadınlar plajını ise Finike'de bulunan Andrea Doria mesire alanında oluşturacak. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanın Orman Bölge Müdürlüğü'nden 29 yıllığına kiralanması için nisan ayı belediye meclis toplantısında yetki aldı