Aracını satmak isterken ‘hırsız’ oldu!

Aracını satmak isterken ‘hırsız’ oldu!

Bağcılar İstoç'da bulunan galericiler sitesine lüks aracını satmak için giden doktor hayatının şokunu yaşadı. Dolandırıcıların ağına düştüğünü savunan doktor, hem aracını kaptırdı hem de hırsızlık suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.İşte aracını satmak isteyenlerin dikkatle okuması gereken ibretlik olayın detayları...

İstanbul'da özel bir hastanede doktorluk yapan H.K. ev satın almak için lüks otomobilini bir internet sitesinde 318 bin TL satış bedeliyle ilan verdi. 2 Mayıs 2018'de kendini oto galerici olarak tanıtan M.O., doktoru telefon ile arayarak aracı satın almak istedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, M.O. Bağcılar'da bulunan İstoç Oto Center'deki galerisine doktor H.K.'yi davet etti. Ertesi gün satışı konuşmak için doktor H.K., M.O.'nun İstoç'da bulunan galerisine gitti.

AMELİYATA YETİŞMEK İÇİN SATIŞI İMZALADI

İddialara göre, araba satışı için görüştüklerinde M.O. ve ortağı N.O. hiçbir pazarlık yapmaksızın aracı 318 bin TL almayı kabul ettiler. Satış işlemleri için galericilerin yakınında bulunan notere gitmek için birlikte çıktılar.

Doktor H.K. aracın bedelinin havale yapılması için kendisinin ve eşinin hesap numarasını M.O. ve N.O.'ya verdi. Noterde satış sözleşmesi hazırlandığı sırada doktor H.K. çalıştığı hastaneden arandı. Acil bir ameliyat için hastasının olduğunu ve gitmesinin gerektiğini söyleyen H.K. satış sözleşmesini alel acele imzaladı.

Galericiler de ellerindeki bir başka otomobil ona vererek, “Hocam siz bununla hastaneye yetişin. Aracı beğenirseniz bunu size satarız” dediler.

H.K. hastaneye giderken araçın bedelini havale etmeyen galerecilerin de aynı gün aracı kendi adamlarından birine 250 bin TL sattıkları anlaşıldı. Satış işlemlerini de birkaç saat önce satış protokolünü yapan noterin yaptığı öğrenildi.

DOKTOR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNURKEN ŞİKAYET EDİLDİ!

Talihsiz doktor havale işlemlerinin yapılmadığını görünce dolandırıldığını anladı. İstoç'daki galeriye dönen H.K. aracını sattığı galeride; daha önce hiç görmediği şahısları karşısında gördü. Galeride bulunan kişiler de M.O. ve N.O.’nun orada olmadığını ve tanımadıklarını söylediler. Bunun üzerine doktor soluğu savcılıkta aldı.

SAVCI ANORMALLİĞİ HİSSETTİ TALİMAT VERDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu esnada galericiler de karakola giderek H.K.'nın araçlarını gasp ettiğini iddia ederek şikayette bulundular. Polis durumu nöbetçi savcıya izah ederken, durumdan şüphelenen savcı “O adamları tutun asıl müşteki burada” polise talimat verdi.

ŞÜPHELİ: BİZ ASLINDA PARAYI ÖDEDİK

Bunun üzerine ifadeleri alınan galericiler N.O. ve M.O. doktoru dolandırdıklarına yönelik iddiaları yalanladılar. Şüpheli N.O. ifadesinde; satış sözleşmesini doktor imzalattıktan sonra parayı, doktorun yanında getirdiği Ahmet Y. isimli şahsa ofiste ödediklerini ileri sürdü. Diğer şüpheliler de aynı şekilde ifade verdi. Ancak doktor H.K. yanında gelmiş gibi gösterilen Ahmet Y.'yi tanımadığını paranın kendi ve eşinin hesabına gönderilme sözü üzerine satış sözleşmesini imzaladığını söyledi.

ARACA TEDBİR KONULDU

İstoç'da bulunan kamera kayıtlarını H.K.'nin avukatının savcılığa sunmasıyla dolandırıcıların gerçek yüzü ortaya çıktı. Satışa sunulan araba için savcılık tedbir konmasını talep etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.