Arap müşterisini dolandıran taksiciye hapis cezası

Arap müşterisini dolandıran taksiciye hapis cezası

Karaköy’de taksisine binen Suudi Arabistanlı müşterisini, yolları bilmemesinden faydalanıp İstanbul’u dolaştırarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na götürdüğü iddiasıyla hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan taksici, 1 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre İstanbul'da, 24 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, İstanbul'a gelen Suudi Arabistan uyruklu turist, ülkesine dönmek üzere Karaköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek amacıyla saat 17.30 sularında Enver Canik'in kullandığı ticari taksiye bindi. Taksi şoförü Enver Canik, müşterisinin İstanbul'u ve havaalanı yolunu bilmemesinden faydalanarak daha uzun mesafe gitmek ve daha fazla taksi ücreti alabilme amacıyla Anadolu Yakası'na geçtiğinde kasıtlı olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolundan Avrupa Yakası'na ardından tekrar Anadolu Yakası'na geçti. Yolu yine farklı güzergahlara saparak uzattı. Havaalanına saat 20.50'de varan Suudi Arabistanlı turist uçuş saati 21.15 olan uçağını kaçırdı.

Taksici Enver Canik hakkında “serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘ÇOK KONUŞTULAR, YOLU ŞAŞIRDIM'

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanık Enver Canik 25-30 yıldır İstanbul'da yaşadığını ve yaklaşık 3-4 yıldır taksicilik yaptığını belirterek, “Bilerek ve isteyerek müşteriyi dolandırıp fazla para almaya çalışmadım. Havaalanına gidebilmek için iki kez köprüyü geçmek durumunda kaldım. Çok konuştukları için yolu şaşırdım. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Son sözü sorulan sanık kasten hareket etmediğini söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın turistten parayı almadığı için eyleminin teşebbüs aşamasında olduğunu belirterek, “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın aldığı cezayı 5 yıl süreyle erteledi.